Євген Степаненко
Євген Степаненко

Народився в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Навчався у школі La Femis на курсі документального кіно у Парижі (Франція). Після цього переїхав до Санкт-Петербурга (Росія), де закінчив курс сценарного мистецтва та режисури Олексія Германа та Світлани Кармаліти.

Більше 15-ти років прожив у Санкт-Петербурзі. За цей час встиг попрацювати на телевізійних каналах Росії, Грузії та України.

У 2014 році після початку бойових дій на сході України пішов служити добровольцем у підрозділ спецпризначення. Брав участь у боях на Донбасі, зокрема біля Донецького аеропорту, в Маріуполі та Дебальцеве..

Після закінчення військової служби створив компанію, що займається кіновиробництвом. Зробив декілька резонансних документальних фільмів та театральних поставок, які мали значний вплив на українське суспільство, оскільки мали на меті розібратися не стільки у причинах війни, скільки у змінах в свідомості людей. Найбільш відомі роботи: документальні стрічки "Дебальцеве" і "Резервісти", а також театральні постановки "Аеропорт" (на основі однойменної книги Сергія Лойка) та "Котел".

З 2015 року співведучий ток-шоу "Війна і мир" (разом із Юрієм Макаровим) на каналі UA: Перший. У листопаді 2018 року програма почала виходити на Українському радіо.  

Передачі з архіву Українського радіо

22.08.2019 17:10:03 Війна і мир

Спроба створити український міф засобами кіно.