Уряд виділить 400 млн для відновлення інфраструктури Харківської області та будівництва фортифікаційних споруд — Шмигаль

Уряд виділить 400 млн для відновлення інфраструктури Харківської області та будівництва фортифікаційних споруд — Шмигаль

Уряд видіть 400 млн грн для відновлення інфраструктури Харківської області, а також негайного будівництва безпекових фортифікаційних споруд на деокупованих територіях, аби захистити їх від повторного захоплення. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він також зауважив, в уряді розробили постанову з грифом "ДСК", де зазначено алгоритм повернення до життя деокупованих територій.

0:00 0:00
10
1x

Глава уряду зауважив, що після звільнення деокуповані території потребуть ретельної зачистки від вибухонебезпечних предметів та диверсійно-розвідувальних груп росіян. 

"Я дуже ретельно й обережно ставлюсь до всіх наших успіхів. Тому що всі ці успіхи вартують життів наших хлопців та дівчат. Але, звичайно, вони морально піднімають дух нашого суспільства, нашої армії. І це тішить, але у нас попереду ще велика робота. Попереду деокупація ще багатьох територій. Деокупація територій вимагає особливої уваги. Насамперед заходять підрозділи, які проводять розмінування цих територій та їх зачистку від мін, від бомб, які не розірвалися, від ракет, а також від ДРГ, які там залишилися, та залишків збройних російських формувань", — сказав Шмигаль. 

Він наголосив, що на звільнених від окупантів територіях будують фортифікаційні споруди для їх захисту від повторного захоплення, а також урядом передбачено виділити кошти на відновлення зруйнованої інфраструктури. 

"Вчора на уряді ми ухвалили рішення про фінансування 400 млн для Харківської області, які будуть використані на швидке відновлення тої інфраструктури, яку можна відновити. Також на деокупованих територіях негайно створюють безпекові фортифікаційні споруди для того, щоб їх захистити від повторного захоплення. Це виконується негайно — з першого дня деокупації. Фінансування спільно із державного бюджету, і з бюджету місцевого. Це перші кроки", — зазначив Прем’єр-міністр. 

Шмигаль зауважив, що в уряді також розробили постанову з грифом "ДСК", де зазначено алгоритм повернення до життя деокупованих територій. 

"Після того, як все розміновано, забезпечений правопорядок і безпека, тоді вже обласна військова адміністрація ухвалює рішення про можливість повернення людей. Тоді вже повертається життя у населені пункти. У нас розроблена постанова з грифом "ДСК". Є повністю весь алгоритм повернення до життя деокупованих територій, зокрема яка підтримка надається людям. Всі ці речі прописані, і ми по цьому грифу рухаємося спільно з обласними військовими адміністраціями", — сказав він.

Фото: t.me/Denys_Smyhal