Герасим'юк: "Ми збираємо матеріали щодо втручання сторонніх осіб в роботу Суспільного"

Герасим'юк: "Ми збираємо матеріали щодо втручання сторонніх осіб в роботу Суспільного"

Суспільний мовник повідомив про ще одну спробу атаки на сигнал, який надходить із супутника Амос. Чи є дієві способи боротьби з такими атаками? Як ми можемо себе захистити? Про це розповіла слухачам Українського радіо голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк.

0:00 0:00
10
1x

"Суспільний мовник нам повідомив, що рашисти намагалися глушити наш сигнал на супутнику Амос на своїй території. Щоби перервати Суспільне мовлення. У них з цього нічого не вийшло. Всі, хто дотичний до того, щоб мовники працювали, а це партнери Суспільного – ТОВ «Телеканал СТБ», який здійснює підйом на супутник телерадіопрограм Суспільного і оператор супутникової ретрансляції Spacecom, доклали всіх зусиль, щоб компанія залишилася  в ефірі. Зараз НСТУ збирає всі необхідні матеріали для судово-претензійної роботи щодо втручання сторонніх осіб в роботу Суспільного. Ми постійно інформуємо наших європейських партнерів і про такі події". 

У коментарі "Детектору медіа "директор з організації та розвитку мереж телерадіомовлення Суспільного Дмитро Грузинський розповів про регулярні спроби з боку РФ глушити сигнал. Таке було у березні, травні і серпні. "Не секрет, що справжні українські медіа, особливо такі, як Суспільне, примушують  “хвилюватися” окупантів, бо ж сила правди, яку демонструють журналісти Суспільного мовлення, це майже як зброя наших ЗСУ. Саме тому я й кажу, що після Перемоги і ЗСУ, і Суспільне будуть беззаперечними авторитетами", – сказав Грузинський.

Фото: Суспільне