"У нас 72 державні організації, які перевіряють бізнес. Їх треба скоротити" — підприємець

"У нас 72 державні організації, які перевіряють бізнес. Їх треба скоротити"  — підприємець

Міністр соціальної політики Марина Лазебна запропонувала депутатам Європарламенту дозволити українцям та українським бізнесам, переміщеним до Європейського Союзу, сплачувати податки в Україні. Чи можливо це зробити? Якщо так, то яка буде процедура сплати податків? Про це розповів в ефірі Українського радіо Павло Себастьянович, підприємець, громадський діяч.

0:00 0:00
10
1x

"Це (сплачені податки — ред.) будуть надходження до нашого бюджету. Але це буде дуже довгий шлях. В Єврокомісії повинні будуть підготувати якісь законодавчі зміни, рекомендувати це країнам членам ЄС. Потім має відбутися процедура голосування у парламентах цих країн. Тут треба починати з нашої держави. Замість того, щоб створювати умови тут для бізнесу і підприємців, вони намагаються щось стягнути з ЄС, які нам все одно багато допомагають. Нашому урядові настав час щось зробити для бізнесу в Україні. Ще до початку війни (повномасштабного російського вторгнення 24 лютого — ред.) багато співвітчизників поїхали до Європи, де виробляють товари і потім імпортують до України, щоб тут продавати. Близько 50 000 підприємств зникло за останні 5 років в Україні. 

У нас 72 державні організації, які можуть перевіряти бізнес. Треба скоротити кількість чиновників і інспекторів. Основна проблема наших виробників —  вони не можуть працювати з цією податковою інспекцією. Вона блокує накладні. Має відбутися декриміналізація державного апарату. Тому що всі намагання блокувати і перевіряти бізнес — це мета всіх перевіряючих щось отримати собі. Треба нарешті зробити цю податкову реформу, яка стосуватиметься адміністративного апарату". 

Що таке безповоротний грант

"Це нібито добра ініціатива. Але питання в тому, хто буде отримувати цей грант. Буде сидіти якийсь чиновник, який вирішуватиме, кому надати цей грант. І очевидно, що це будуть якісь його знайомі. Для України такі методи не спрацюють з нашою величезною корупцією та кумівством. Як не спрацювали кредити 5-7-9%. Якщо давати гранти, то виключно на військові потреби". 

Фото: Суспільне Рівне