Партизанський рух на окупованих територіях спільно із ЗСУ завдають окупаційним військам великих втрат

Партизанський рух на окупованих територіях спільно із ЗСУ завдають окупаційним військам великих втрат

Ми щотижня отримуємо новини з окупованих територій про те, що був знищений або постраждав той чи інший колаборант. Серед прізвищ вже фігурують Олексій Ковальов (стан невідомий), Дмитро Савлученко (ліквідований), Юрій Турульов (отримав легкі поранення), Володимир Сальдо (наляканий). І це все відбувається завдяки роботі наших партизанів на окупованих територіях. Як такі напади впливають на психологічно-моральний стан окупантів? Як співпрацюють партизани і ЗСУ? Які об'єкти і цілі в пріоритеті наших спецслужб на окупованих територіях? Про тонкощі роботи руху опору розкаже слухачам Українського радіо Микола Маломуж, генерал армії, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр.

0:00 0:00
10
1x

Як впливають напади на колаборантів на моральний стан окупантів

"Робота партизанського руху — це щільна сітка інформування, наведення і проведення диверсійних операцій проти ворога. Ми активно починаємо розгортати партизанську боротьбу на окупованих територіях. Коли було неочікуване просування ворога у цих напрямках, такі бази тільки створювалися. Зараз вони вже функціонують. Представники спецслужб вже розпочинають конкретну роботу. Це проведення диверсій не тільки відносно колаборантів, а й на об'єктах військової інфраструктури, складах, по підриву суден і боєприпасів в портах, зокрема в Бердянську. Було виявлено скупчення військ і здійснено удар по них за рахунок ефективних дій наших партизанів. Створюються всі передумови потужного морального переляку і тиску. Починаючи від розповсюдження листівок із погрозами колаборантам. І закінчуючи їхньою ліквідацією. Є такі представники окупаційної влади, що вижили після теракту, але їхній стан можна оцінити, як емоційно і психологічно поганий. Це їх лякає. 

Зараз ЗСУ почали наступальні операції, тому партизанський рух активізувався. Формується позиція, що наші війська от-от зайдуть в Херсон, звільнять його, і це ще більше спонукає колаборантів ховатися. Росіяни, які там знаходяться, передбачають момент оточення і це сіє паніку. Вони готові здавати позиції і тікати на територію Криму. Партизанська робота є дуже важливою в плані знищення конкретних осіб, створення паніки, морального стану у військових частинах і в їхніх спецслужбах щодо здачі захоплених територій". 

Як пов'язана робота партизанів і ЗСУ

"Дуже важливо, щоб робота була скоординована між ЗСУ і партизанами. Головне управління розвідки, яке координує роботу партизанських груп та об'єднань, визначає основні об'єкти для того, щоб підірвати боєздатність агресора. А з іншого боку, під час наступальних операцій, провести скоординовані дії: підриви складів, портів, напади на окремі опорні пункти, на штаби. Партизанський рух може дезорганізувати роботу окупаційних військ. Зокрема переміщення боєприпасів із Криму, на шляхах і залізничних, і морських, і автомобільних". 

 

Щодо комунікацій противника

"Порушення системи комунікації — це одна із важливих складових. Засоби зв'язку треба і необхідно знищувати, бо тоді ворог буде дезорієнтований. Ми виявляємо радіолокаційні станції, системи зв'язку, зашифровані канали, які використовувалися в штабах і у військових частинах. Ми повинні робити їх "сліпими". Вони не зможуть ні комунікувати між собою, ні виявляти загрози для себе стосовно дій ЗСУ. За сприяння партизанського руху наші ЗСУ неодноразово знищували їхні станції із засобами зв'язку. Щоб точно вдарити по цілі — нашим військовим необхідно точно передати координати ворога". 

Що відомо про керівний склад окупаційних військ

"Путін не задоволений, що генерали на чолі із Шойгу і Герасимовим не виконали завдання, які ставилися перед ними: захоплення за три дні головних міст України і окупація всієї території за два тижні. Перший висновок був зроблений через місяць. Путін відсторонив ряд генералів від своїх обов'язків. Був задіяний такий собі Дворніков, який курував напрямок Сирії. Навіть при ньому не змогли виконати покладених завдань. Бо ми стійко трималися на всіх напрямках і упереджували їхні дії. Вони не могли у військовому форматі щось ефективно провести. На них чинився величезний тиск керівництва Росії щодо термінів виконання бойових завдань. Командуючі армією висувалися на передову, виконували завдання та були знищені нашою армією. І на сьогодні ми маємо із десяток їхніх генералів, які ліквідовані. Частина була заміщена самими росіянами за невиконані завдання. І Дворніков теж був знятий. Днями Путін знову збирав своє РНБО, де поставив завдання пробиватися далі".

Фото: t.me/info_zp