Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну — розвідка

Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну — розвідка

Російське командування повертає на територію України 64-ту мотострілецьку бригаду 35-тої загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та катування мирного населення в Бучі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони.

"Станом на 4 квітня бригаду було виведено з України в Білорусь і вона перебувала поблизу міста Мозир. До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею до російського Бєлгорода. Після лише дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з "найгарячіших" точок", — сказано в повідомленні.

Зазначається, що оскільки зазвичай російські підрозділи, що покидають зону бойових дій, отримують більше часу на відновлення, то ймовірно 64-ту бригаду очікують "спеціальні завдання", зокрема залякування жителів населених пунктів України.

Також у ГУР вважають, що ще однією метою швидкого повернення 64-ї бригади на територію України є швидка «утилізація» непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах.

"Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирається поверненню в Україну. Втім, російське командування ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях", — додають у Міноборони.

Фото: УНІАН