МОН видало наказ щодо організації навчання в умовах війни: що він передбачає

МОН видало наказ щодо організації навчання в умовах війни: що він передбачає

Міністерство освіти й науки дозволило школярам продовжувати навчання у тих містах, куди вони вимушено переїхали через бойові дії. А вчителям мають виплачувати зарплати попри "простій" шкіл.

Про це йдеться в наказі №274 від 28 березня, який підписав міністр освіти й науки Сергій Шкарлет.

У документі зазначається, що для продовження навчання в інших містах батькам чи одному з ним, опікунам чи родичам школяра потрібно лише подати заяву до освітнього закладу у будь-якій доступній формі. Також внутрішньо переміщені школярі, супроводжуючі їх особи та вчителі можуть подати заяву на надання їм житла у гуртожитках та пансіонах, за необхідності — з харчуванням. При цьому в Міносвіти зауважили, що заяви щодо продовження можуть подаватися без додаткових документів, оскільки у час їх війни їх може не бути фізично.

Крім того, відповідно до наказу, вчителям шкіл, які тимчасово перебувають "на простої" через бойові дії, мають продовжувати платити зарплати. А освітнім закладам дозволили організовувати ту форму навчання, яка вважається найбезпечнішою.

Зазначимо, 24 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7132, що передбачає скасування у 2022 році ЗНО, державної підсумкової атестації та єдиного фахового вступного випробування.

Фото: УНІАН