Уряд наперед виплатить пенсії мешканцям низки областей. Про які регіони йдеться

Уряд наперед виплатить пенсії мешканцям низки областей. Про які регіони йдеться

Кабінет міністрів ухвалив рішення виплатити пенсії за квітень до 27 березня мешканцям Луганської, Чернігівської, Сумської, Херсонської, Миколаївської та Київської областей.

Про це під час відеозвернення 25 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Впродовж 25-27 березня авансом буде здійснено нарахування і виплату пенсій у шести областях на загальну суму 8,8 мільярда гривень", — зазначив урядовець.

За його словами, уряд вже профінансував виплату пенсій у Луганській та Чернігівській областях та перерахував кошти у банки.

"Завтра (26 березня — ред.) авансом кошти на виплату пенсій будуть направлені в Сумську, Херсонську та Миколаївську області. Післязавтра (27 березня — ред.) – в Київську", — розповів Шмигаль.

Прем’єр нагадав, що протягом останніх двох тижнів уряд і парламент переформатували економічну, фінансову, продовольчу, транспортну та енергетичну галузі України. Зокрема, були зменшені податки для бізнесу.

"Прибрано більшість регуляцій та бюрократичних паперів. Надано можливість будь-якому підприємцю взяти кредит під 0%", — додав він.

Окрім того, прем’єр зауважив, що парламент підтримав проєкт закону, який пришвидшить проходження української митниці для товарів.

Фото: УНІАН