Дітей переселенців прийматимуть у дитсадки за місцем тимчасового проживання

Дітей переселенців прийматимуть у дитсадки за місцем тимчасового проживання

Українські переселенці зможуть влаштувати дітей у дитячий садочок у тій громаді, до якої вони переїхали, рятуючись від війни.

Про це заявив народний депутат від фракції "Слуга Народу", голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Володимир Воронов.

Як повідомляє нардеп, Міністерство освіти вже звернулося до обласних департаментів освіти, щоб їхні керівники сприяли зарахуванню дітей переселенців у місцеві садочки.

"Міносвіти видало спеціальне роз’яснення, що таких дітей можна зараховувати до садочків за звичайною процедурою — наказом директора дитсадка, для зарахування потрібні лише заява, копія свідоцтва про народження та медична довідка", — зазначив Воронов.

Ті, хто з якоїсь причини не може віддати дитину до садочка, може скористатися такими освітніми онлайн-проєктами, як, наприклад, перший всеукраїнський дитячий садочок онлайн.

"Це інноваційна платформа для раннього розвитку дитини, де є щоденне електронне планування занять для малечі. Кожна дитина від 2 до 6 років може навчатися та розвиватися завдяки цій платформі. Ми надаємо доступ до онлайн-системи Mr.Leader безкоштовно", — повідомив голова профільного підкомітету.

Воронов також додав, що ця онлайн платформа містить матеріали та завдання для вихователів і батьків, які не мають педагогічної освіти.

Фото: pexels.com