У 13 областях України відновлено навчання — МОН

У 13 областях України відновлено навчання — МОН

З 14 березня, у 13 областях України відновлено навчальний процес після вимушених канікул. Ще у 8 областях навчання відновлено частково, у 4 — навчання через безпекову ситуацію поки призупинено.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

"Форма освітнього процесу залежить від безпекової ситуації у кожному регіоні, територіальній громаді окремо і вона обов’язково погоджена з військовою адміністрацією", — йдеться в повідомленні.

Шкарлет нагадав, що для дистанційного навчання здобувачі освіти та вчителі можуть використовувати національну електронну платформу "Всеукраїнська школа онлайн", на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів для учнів 5-11 класів. 

Зазначається, що діти з України, що були тимчасово евакуйовані, також можуть користуватися платформою, оскільки вона доступна і закордоном.

Водночас міністр зауважив, що сьогодні стартував освітній проєкт "Навчання без меж", що передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів, які залишаються у регіонах, де є проблема недостатньо якісного зв'язку та доступу до інтернету.

Це спільний проєкт Міністерства освіти і науки, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, "Піксель" та "Суспільне", а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet. tv.

Крім того, Міністерство освіти і науки спільно з компанією Google-Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад.

Фото: pexels.com