За час війни в Україні постраждали 18 мільйонів людей, майже 3 мільйони виїхали — ВООЗ

За час війни в Україні постраждали 18 мільйонів людей, майже 3 мільйони виїхали — ВООЗ

За попередніми оцінками, внаслідок розв'язаних Росією бойових дій в Україні постраждали 18 мільйонів людей, 6,7 мільйона з яких є внутрішньо переміщеними особами. Водночас майже 3 мільйони людей покинули країну.

Відповідні дані повідомило Бюро ВООЗ в Україні.

У ВООЗ повідомили, що внаслідок бойових дій були серйозно порушені ланцюги постачання.

"Багато дистриб’юторів не працюють, а деякі запаси недоступні через військові дії, запаси медикаментів закінчуються, а лікарням складно надати всю необхідну допомогу хворим і пораненим", - йдеться у повідомленні.

Станом на 12 березня, ВООЗ зафіксувала загалом 31 напад на систему охорони здоров’я. Внаслідок цих нападів підтверджено 12 смертей і 34 поранень, з яких вісім 8 поранених і двоє загиблих були медичними працівниками.

"ВООЗ рішуче засуджує акти насильства проти системи охорони здоров'я. Кожен напад позбавляє людей доступу до медичних послуг, що рятують життя. Кожен напад є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та прав людини", — заявили в організації.

Зазначимо, як повідомляє Офіс Генерального прокурора України, в Україні під час війни з Росією станом на 14 березня 2022 року загинули 90 дітей та більше 100 отримали поранення. Водночас зазначається, що під час війни російські загарбники обстрілами та бомбардуванням пошкодили 379 закладів освіти, 59 з яких зруйновано повністю.

Фото: Reuters