Ізраїль погодився виступити посередником між Україною і РФ — Єрмак

Ізраїль погодився виступити посередником між Україною і РФ — Єрмак

Ізраїль погодився виступити посередником на перемовинах між Україною та Росією і братиме участь у гуманітарній місії.

Про це повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ізраїль взяв на себе складну, але благородну місію посередника у пошуку миру й завершенні російської агресії проти України", — написав Єрмак.

Він також зазначив, що ведеться інтенсивний діалог з Ізраїлем щодо його участі в гуманітарній складовій. 

"Вже досягли перших результатів: в рамках евакуації Ізраїль почне впускати родичів тих українців, які вже перебувають в цій країні", — зауважив очільник ОПУ.

Зазначимо, 13 березня міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід закликав Росію припинити воєнне вторгнення до України.

За даними ізраїльських ЗМІ, прем'єр Ізраїлю Нафталі Беннет начебто запропонував українському президенту Володимиру Зеленському погодитись на умови президента РФ Володимира Путіна, щоб припинити війну. Однак згодом у Беннета, а також в Офісі президента спростували цю інформацію.

Водночас, за даними ЗМІ, Росія не відкидає ідею проведення перемовин щодо врегулювання збройного конфлікту з Україною в Єрусалимі.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський відкритий до переговорів з Володимиром Путіним. Відтак наразі Україна шукає місце для них за допомогою Туреччини та Ізраїлю.

Фото: president.gov.ua