Столтенберг: "НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України"

Столтенберг: "НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України"

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції після зустрічі з міністрами закордонних справ країн Альянсу заявив, що було ухвалене рішення не вводити літаки чи війська НАТО на територію України.

"Росія заплатить високу ціну за агресію проти України. Це війна Путіна проти мирної країни. Ми закликаємо Путіна припинити війну. НАТО підтримує Україну. Сьогодні партнери з Америки надіслали тисячі одиниць зброї. Ми продовжуємо робити все, щоб захистити кожен дюйм цієї території. НАТО не сторона цього конфлікту. НАТО не планує вступати у війну з Росією. Ми хочемо залишити шанс для дипломатії", — зазначив Столтенберг.

Водночас генсек Альянсу повідомив, що НАТО не має вводити літаки чи війська НАТО на територію України.

"НАТО надає підтримку усім партнерам. Проводимо спільні навчання. Партнери НАТО надають підтримку Україні, різні види підтримки. Щодо зони без польотів, було вирішено натепер, що ми не маємо вводити літаки чи війська НАТО на територію України", — додав він.

Зазначимо, 3 березня Володимир Зеленський поспілкувався з представниками західних ЗМІ. Під час інтерв’ю президент України заявив, що агресія Росії не обмежиться Україною, а тому закликав запровадити в українському небі безполітну зону, а також передати ВПС України військові літаки.

На фото: Єнс Столтенберг, nato.int