Введення надзвичайного стану не знімає відповідальності банків перед клієнтами, — Президент Асоціації українських банків

Введення надзвичайного стану не знімає відповідальності банків перед клієнтами, — Президент Асоціації українських банків

На тлі новин про ворожі дії Росії зростає напруга в банківській системі України. Про алгоритми дій українських банків у разі повномасштабного вторгнення, Українське радіо дізнавалося в Андрія Дубаса, Президента Асоціації українських банків.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:
    • Володимир Лукін

Наскільки готові українські банки до роботи в умовах воєнної кризи

Українські банки готові до роботи в умовах воєнної кризи в рази краще, ніж у 2014 році.

У 2014 році, коли на окупованих територіях грабіжники проникали в сховища банків і намагалися отримати готівку, яка була в касі, то вся наявна готівка заливалася відповідною фарбою, яку неможливо було вивести з жодної банкноти. Надалі ці банкноти не були прийнятими для розрахунку у великих кількостях. Лише незначна частина потрапила до обігу. Проте, інформаційна кампанія, яку проводив тоді Національний банк і наша банківська Асоціація щодо того, що пошкоджена спеціальною фарбою готівкова валюта є недозволеною для обігу, розв’язали це питання.  

Тому я впевнений, що і в цьому випадку, це питання буде розв’язаним ще на кращому рівні.

Також слід звернути увагу на те, як відбуватимуться розрахунки. Потрібно аналізувати ситуацію залежно від подій, які можуть розвиватися. У нас уже є досвід окупованих частин Донецької та Луганської областей, як тоді банки справлялися з ситуаціями, коли люди, маючи заощадження в тому чи іншому банку на поточному рахунку, або ж на депозитному, могли отримати доступ до цих коштів, зняти їх, проте, не на окупованих, а на підконтрольних Україні територіях.  

Ця процедура є прописаною у Постанові Нацбанку та у Законі про дію банківської системи в особливий режим. Там чітко є прописано, як повинні працювати банки, як мають здійснюватися платіжні операції в період особливого режиму.

На території, підконтрольній Уряду України, будуть здійснюватися всі банківські операції відповідного до чинного законодавства: розміщення депозиту, отримання кредиту, зняття готівки з картки чи розрахунок карткою тощо. На непідконтрольних Україні територіях банківські операції здійснюватися не будуть, тому що український Уряд на той момент не може гарантувати безпеки.

До 2014 року в банківській системі поняття "строкового депозиту" було на надзвичайно низькому рівні. Наприклад, людина розміщує депозит у банку на певний визначений проміжок часу, з певною дохідністю. І до 2014 року майже всі депозити мали позначку, що клієнт може дочасно забрати ці кошти. А після 2015-2016 років, коли відбувалося активне реформування банківської системи, ексголова Нацбанку стверджувала, що така функція є неможливою. Є строкові депозити, а є депозити до запитання. У них повинні бути прописаними різні умови.

Сьогодні частка строкових депозитів є дуже високою у порівнянні з 2014 роком, і тому українська банківська система є дуже стабільною.

Що стосується валюти та обмінного курсу, коли є надмірний попит зі сторони населення, юридичних осіб, чи інвестори, наприклад, виходять з українських єврооблігацій і переводять гривню у валюту, то Нацбанк сьогодні має орієнтовно 30 мільярдів доларів золото-валютних резервів, які дозволяють йому забезпечувати пікові потреби в іноземній валюті і в такий спосіб знімати загострення та запобігати спекулятивному сплескові.

Сьогодні дії Нацбанку та Уряду є зваженими, правильними і банківська система сьогодні може витримати тривожні виклики.

Чи вплине запровадження надзвичайного стану на банківську систему в Україні

На підконтрольній Уряду території здійснюються і здійснюватимуться усі зобов’язання банків перед своїми клієнтами.

Введення надзвичайного стану на підконтрольних Урядові територіях не знімає відповідальності банків перед клієнтами. 

Наскільки готові українські банки протидіяти кібератакам

Ресурси Асоціації українських банків, а також вебсайт та електронна пошта, були атаковані. Ці питання вже є вирішеними, а ми звернулися до відповідних органів.

Щодо того, як справляються банки та банківські фінансові установи з викликами. Насамперед технологічний час та вимога часу, яка є сьогодні в Україні на доволі високому рівні, спеціалізація та спеціалісти в ІТ-сфері та технологічне оздоблення й технологічні параметри банків дозволяють справлятися з викликами.

Банки, на які були здійснені хакерські атаки, витримали їх. Деякий час не працював мобільний банкінг, але це було короткотривалим явищем. Після чого було заблоковано неправомірні хакерські дії й мобільні додатки почали працювати. Я вважаю, що це є відмінним результатом роботи банків, ІТ-відділів, кібербезпеки банків, а також кіберполіції та інших органів, які є дотичними до цих речей.

Фото: Фейсбук сторінка Національного банку України