Tember Blanche: Ми створили альбом у спальні "хрущовки"

Tember Blanche: Ми створили альбом у спальні "хрущовки"

Дует Tember Blanche випустив дебютний альбом "Тут нема нікого, окрім нас". В ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь" Владислав Лагода та Олександра Ганапольська розповіли, чи дійсно в альбомі колишніх вуличних музикантів “немає нікого, окрім них”, чи потрібний дуету, який створює пісні у спальні, контракт із лейблом та який в артистів “план Б” на випадок, якщо музика не стане для них основним видом діяльності.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Яна Сочевічек, Радіо Промінь

Ми не просто інді-артисти, ми DIY-артисти

Ксенія Івась: Ви познайомилися на вулиці, з осені 2020 року ви разом. Хтось за рік стосунків може народити дитину, а ви випустили альбом. Розкажіть, цей альбом був запланований?

Олександра Ганапольська: Можна сказати, що ми теж його виношували, як дитину. Цей альбом був запланований майже спочатку, відтоді, як ми випустили пісні "Хованки" та "Як день посуне ніч". Ми вже розуміли, що треба готувати щось серйозніше, масштабніше, і готували повноцінний альбом.

Ксенія Івась: Чому альбом називається "Тут нема нікого, окрім нас"?

Олександра Ганапольська: По-перше, тому що ми робили його тільки двох. Тобто ми не просто інді-артисти, ми DIY-артисти (з англ. "Do It Yourself" – "зроби це сам"). Ми записували все вдвох, робили аранжування, Влад робив зведення та подібне. По-друге, концепт альбому про людські взаємини. І, по-третє, там немає пісень спільно з іншими артистами. Тобто там реально нема нікого, окрім нас.

Владислав Лагода: Ми зробили все повністю удвох: від придумування пісень до мастерингу і відеоматеріалів для релізів. Я теж їх робив сам. І промо ми займалися теж самі. І тому там нема нікого, крім нас. І, в принципі, перший рік своєї діяльності Tember Blanche працювали вдвох і не залучали для цього інших людей. Для зйомок кліпів хіба що.

Ксенія Івась: Освоювали програми весь цей час?

Владислав Лагода: Освоювали програми трішки раніше. Я освоював програму Ableton, робив якісь кавери, тестові аранжування. В Саші була пісня "Хованки", я запропонував зробити її. Спочатку мова не йшла про дует, ми просто зробили пісню. Але вона вийшла класною, я розібрався, як її випустити на музичних сервісах і ми випустили її вже як дует. Вона полетіла, і все ось несеться вже рік.

Ксенія Івась: Де ви саме створювали свій альбом?

Олександра Ганапольська: У спальні "хрущовки" на п’ятому поверсі.

Владислав Лагода: Писалися у Сашиній спальні, а зводилися у моїй.

Треба мати команду і досвідчених людей поруч

Ксенія Івась: Ви представники інді-фольку, від англійського "independence" – незалежність, незалежна музика. Ви плануєте лишатися "інді" завжди чи мрієте підписати контракт із топовим лейблом?

Владислав Лагода: Не те щоб мріяли, але розглядаємо пропозиції. Більше не можемо поки сказати.

Олександра Ганапольська: У нас є бажання заробляти музикою, а щоб заробляти нею повноцінно і не треба було працювати ще додатково десь, то потрібно підтримку якусь мати.

Владислав Лагода: Треба мати команду, треба мати досвідчених людей поруч. І ми розглядаємо це як можливість отримати якийсь досвід.

Ксенія Івась: А ви маєте "план Б", якщо з музикою не складеться? Чи будуєте кар'єру, яка захистить вас на той час, поки немає стабільного заробітку музикою?

Олександра Ганапольська: Я люблю писати тексти, тому я пішла вчитися на журналістику. Але потім зрозуміла, що журналістика – не зовсім моє, що я більше люблю художні тексти. Тому я особливо люблю писати тексти для пісень. Але поки що професія сонграйтера для мене не відкрилася. Я працюю копірайтеркою і мені це подобається. Бо є копірайтери, які пишуть більш художні тексти і сторітелінг, ніж технічні копірайтери. І тому я б себе розвивала саме в текстах, можливо, написала б книжку.

Владислав Лагода: А я займаюсь відеопродакшном, монтую відео, працюю моушндизайнером на телебаченні. Я б розвивався у цій галузі й далі, мені цікаві і відеопродакшн, і музика. Але музика більше.

Фото: Яна Сочевічек, Радіо Промінь

Коли з'являються слухачі, то з'являється й відповідальність перед ними

Ксенія Івась: То музика для вас більше робота чи хобі? 

Олександра Ганапольська: Ми дивимось на це, як на справу, яку ми любимо, але, яку ми не можемо робити тільки тоді, коли нам в кайф. Ми її робимо іноді і тоді, коли це треба. Тому це більше ніж хобі, але й не робота у тому сенсі слова, в якому люди звикли його розуміти.

Владислав Лагода: Коли в тебе з'являються слухачі, то з'являється відповідальність перед ними. Вони чекають щось від тебе, чекають нових пісень, чекають концертів. І ти вже не можеш робити музику тільки тоді, коли ти хочеш. Слухачі чекають чогось від тебе, щоб віддати натомість щось тобі. Я говорю не про гроші. Про енергію, наприклад, та про фідбек.

Ксенія Івась: Що ви плануєте робити далі? 

Олександра Ганапольська: Точно можемо сказати, що плануємо творити. Випустити навесні мініальбом. І вже починати працювати над наступним альбомом, бо матеріал є. Хочемо купувати нове музичне обладнання, щоб якось покращити звучання.

Фото: Яна Сочевічек, Радіо Промінь

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук