Промінь рекомендує: нові треки від Morphom, Dayton, Krechet

Промінь рекомендує: нові треки від Morphom, Dayton, Krechet

Оголошуємо тиждень хіп-хопу та електроніки! Мотивуюча ескапада від реперів Роми Майка та Вохи, солодкаво-гіркава ностальгія від Morphom і несподіваний соул-фольковий дебют Dayton – лише частина строкатого музичного букету новинок. Більшість героїв цього випуску маловідомі широкому загалу. Але на те й існує "Промінь рекомендує" , щоб відкривати нові імена і знайомити вас з майбутнім сучасної української сцени.

Morphom – Ковель-Київ

Його звати Morphom і він трудоголик: це зізнання самого Романа Черенова на його сторінці на YouTube. Це помітно – за останні кілька тижнів ми вже вдруге презентуємо нову роботу енергійного продюсера-електронщика.

Цього разу це автобіографічна пісня "Ковель - Київ" про великі амбіції малих провінціалів.  Про труднощі підкорення столиці і все таке. 

Переїхавши з рідного Ковеля до Києва у 2006-му році, Черенов ще плекав надію зійти нагору разом зі своїм ковельським метал-гуртом "Soft Minor", який вже встиг набути певної у вузьких колах фанів. Тому регулярно їздив додому на репетиції. Тобто кожних вихідних. За півтора року (а це 550 днів) він провів у поїздах з Києва до Ковеля та назад 156 ночей. Гурт врешті припинив своє існування, але цей ікспірієнс став назавжди яскравою і важливою частиною творчої біографії Morphom.

Нагадаємо, з початку цього року Morphom встиг презентувати зо два десятки нових треків і кілька цікавих колаборацій – зокрема з Джері Хейл, LOUD та VovaZiLvova.

 

Рома Майк та Воха – Мати ціль

Колишні колеги по реп-проекту "Ешелон" Рома Майк та Воха оприлюднили новий мотиваційний спіч під назвою "Мати ціль". "Немає нічого, чого я б не здійснив" — цей рядок із треку можна брати за лейтмотив будь-якого сеансу лайфкоучінгу. 

Важливий нюанс: при записі пісні жоден собака не постраждав. В "Мати ціль" завиває пес Роми Люцифер, який таким чином висловив власну думку на життєву тему.

"Мати ціль" увійде до сольного альбому Роми Майка, над яким зараз працює репер. Видати його музикант збирається до кінця цього року. 

 

Dayton – Квітла калина

Зустрічай нове ім’я на українській поп-сцені! Симпатичний голосистий парубок Dayton обирає торувати власну дорогу в шоу-бізнесі замість йти прокладеними шляхами – сплітаючи фольклорні мотиви з актуальними аранжировками а ля балеарік, тропікана тощо.

Принаймні, таке перше враження складається від його дебютної пісні "Квітла калина", для якої музикант самостійно написав музику й слова.

Новачка звуть Вадим Куликовський. Одним із його захоплень (окрім музики) є мотогонки. Звідси такий псевдонім – адже саме в американському місті Дайтона проходять одні з найбільш швидкісних та смертельних гонок в світі – Дайтона 500. Вадим в захваті від їзди на спортивному мотоциклі, і навіть аварія, яка сталася з ним свого часу, не змінила його захоплення. 

Куликовський не має музичної освіти, він самотужки освоїв музичні інструменти, аранжувальні навики та продакшн. Музикант неодноразово отримував пропозиції від продюсерів, та нехтував ними – аж надто він цінував власну свободу. 

З тих же причин Куликовський не брав участі в талант-шоу, які здаються багатьом перепусткою до успіху в музичній індустрії. З цікавістю слідкуємо за подальшими кроками виконавця!

 

С23 – Вночі

Одне з головних відкриттів минулого року на реп-сцені, майстер римованого слова з Івано-Франківська С23 представив на розсуд аудиторії новий трек під назвою "Вночі".

С23 не можна назвати зовсім вже новим ім’ям – в музиці він від початку 2010-х, - проте широкому реп-загалу став відомим після живого виступу на церемонії Rap.Ua Awards 2020 року.

Цікаво, що Миколу (відоме лише ім’я артиста) на початку творчості цікавила поезія Тараса Шевченка. Певним чином тому в поетиці С23 присутні не тільки прості соціальні мотиви, а й екзистенційні філософські роздуми про формування особистості. Інколи це можна навіть назвати різновидом жанру споукен ворд, вдало інтегрованим в сучасні біти та підправленим перфекційним саунд-дизайном.

Слухаємо С23 і тішимось, що в українського репу є не лише досить цікаве сьогодення, але й майбутнє доволі оптимістичне.

 

Slava Sokalo – Де ти є

Не репом єдиним жива сучасна українська сцена. Не зраджує своїй гітарі рокер В’ячеслав (тобто Слава) Сокало, колишній учасник хмельницького альт-рок гурту Stanza.

В якийсь момент шляхи музикантів розійшлись, тож наразі Слава просуває свій сольний проект. І в його рамках презентує пісню "Де ти є", побудовану – вгадали! – на експресивних гітарних рифах і ударних.

"Де ти є" — третій сингл, що Slava Sokalo презентував з початку року. Шукайте в інтернетах його "Картину" та "One More Step".

 

Krechet – Колись

Таємничий діяч української реп-сцени Krechet викотив новий україномовний трек під назвою "Колись". Цього разу ніяких бітів та семплів – лише гітара і голос. Вийшло дуже інтимно і не по-реперськи зворушливо.

Нагадаємо, Krechet став одним з героїв цьогорічного нагородження Rap.Ua Awards, що відбулась в середині вересня. Музикант був визнаний "Проривом року" та став першим в номінаціях "Краща колаборація" та "Кращий кліп". 

Досі точаться суперечки про те, хто саме стоїть за цим іменем: музикант ретельно приховує свою особистість і продовжує бомбардувати меломанів напрочуд вивіреними треками. Пропагуючи реперську трушність, він водночас дозволяє собі відійти від канонів хіп-хопу, демонструючи справжню філософську лірику.

Не вірите? Послухайте цьогорічний EP "Zodiac" — і впевніться, що Krechet прийшов всерйоз і надовго. 


 

Ці та інші треки слухай на нашій сторінці на Spotify.