Ще більше пізнавальних програм та вишукана класика — новий сезон на Радіо Культура

Ще більше пізнавальних програм та вишукана класика — новий сезон на Радіо Культура

6 вересня, у перший понеділок місяця, на Радіо "Культура" стартує новий інформаційний сезон. У ньому до сітки радіоканалу буде додано декілька нових проєктів.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

З 6 вересня щодня о 8:50 та о 17:50 радіоблог Оксани Мороз "Вірю не вірю"

Оксана Мороз експертка з комунікацій, популярна лекторка, авторка декількох книжок та засновниця громадської ініціативи "Як не стати овочем" вестиме на Радіо "Культура" радіоблог про медіаграмотність, інформаційну гігієну та протидію фейкам і маніпуляціям. Це перша її співпраця з радіо, в межах якої вона підготувала вже понад 50 випусків програми. У радіоблозі авторка вчитиме радіослухачів протистояти інформаційним вірусам, а також розповідатиме про цікаві історичні приклади використання інформаційних технологій та маніпуляцій. 

З 6 вересня щодня о 10:10 нові інтерактивні програми: "Година з Наталею Грабченко" (з понеділка по середу) та "Година з Олесею Білаш" (щочетверга і щоп’ятниці).

Наталя Грабченко допоможе слухачам бути в курсі всіх найважливіших подій у культурному житті країни. Розповість про все найяскравіше і непересічне, дискусійне чи навіть скандальне, про все те, що має великий суспільний резонанс сьогодні та формуватиме культурний дискурс завтра.

Програма Олесі Білаш буде присвячена подіям у царині музики, видатним історіям української естради та золотому фонду українського мелосу. Поезія, сповнена чуттєвих образів, та виконавці, які нікого не залишають байдужими, в ранкових ефірах наприкінці кожного тижня.

Обидві програми виходитимуть у прямому ефірі та залучатимуть слухачів до якнайактивнішого діалогу: формат програм передбачає живе спілкування, запитання до гостей студії та висловлювання власних думок щодо обговорюваних тем.

З 7 вересня щовівторка о 13:10 програма Захара Давиденка "Явище". 

Ця програма задумана як така, що стимулюватиме діалог поколінь та сприятиме порозумінню між аудиторіями різного віку. В ній йтиметься про нові сучасні тренди, корені яких насправді прослідковуються в наших давніх традиціях. У перших випусках програми, приміром, говоритимуть про моду на веганство, яке притаманне й українській традиційній кухні, секрет популярності російського репу, новий етикет спілкування у соцмережах тощо.

Вестиме програму Захар Давиденко, котрий полюбився слухачам Радіо "Культура" за проєкт "Шаровари шоу" (який залишається в сітці нового сезону й виходитиме щосереди о 13:10). 

З 11 вересня щовихідних о 12:50 спецпроєкт "Театр корифеїв".

Це унікальна можливість почути фрагменти культових театральних вистав та знакових монологів легендарних акторів. Колоритні епізоди, культові образи, створені найвизначнішими акторами різних часів: Наталією Ужвій, Гнатом Юрою, Богданом Ступкою, Костянтином Степанковим, Степаном Олексенком, Адою Роговцевою та іншими.

Окрім цього, щобудня з 18:00 до 20:00 можна буде почути вишукану класику в проєкті "Музичні історії" — про історію створення знакових творів і роботу легендарних музикантів. Любителі класики також зможуть слухати улюблену музику в програмі "Це класика" щобудня о 15:10 з ведучими Олександром Пірієвим, Світланою Галась, Наталею Попудрібко й Наталкою Писанкою. А шанувальники фольку в усіх його іпостасях оцінять нову програму Катрі Гончарук "Це автентика" щосереди о 15:10.

Також у новому сезоні журналісти Радіо "Культура" запропонують слухачам низку цікавих спецпроєктів, зокрема два спецпроєкти до 180-річчя Михайла Драгоманова у середині вересня. Ними опікуються продюсерки Олена Гусейнова та Нелля Даниленко.

Звичайно, в ефірі й надалі звучатиме багато класичної музики, поезія, аудіоверсії найцікавіших книжок і театральних вистав, документальні та художні радіофільми, радіоконцерти, інтерв’ю та презентації книжок найвідоміших сучасних письменників і ще багато цікавого.

"Радіо Культура все літо готувало новий сезон. У центрі уваги — розвиток критичного мислення й нові пізнавальні передачі. А зняти стрес щовечора допоможе якісна класична музика. Ми зосередилися на тому, щоби запропонувати аудиторії перлини з фондів Українського радіо. А також на тому, щоби разом з аудиторією в діалозі осмислити реальність і сучасну культуру", сказала виконавча продюсерка Радіо "Культура" Ірина Славінська.

Радіо "Культура" — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на хвилі 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати також в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.

Останні новини
Леонід Фінберг про "1000 і одну книжку", філософський словник і кота Бучика
Леонід Фінберг про "1000 і одну книжку", філософський словник і кота Бучика
"Це дійсно історичний крок". Василь Шевченко про проєкт будівництва євроколії з Ужгорода
"Це дійсно історичний крок". Василь Шевченко про проєкт будівництва євроколії з Ужгорода
Суспільне стартувало не "з нуля", а з величезного "мінусу" — Розкладай
Суспільне стартувало не "з нуля", а з величезного "мінусу" — Розкладай
"Вакцинуйте своїх тварин раз на рік". Поради експерта — як вберегтися від сказу
"Вакцинуйте своїх тварин раз на рік". Поради експерта — як вберегтися від сказу
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Новини по темі
Без фото і рукостискань. Гутцайт про поводження українських олімпійців з російськими
"Її зачитували до дір". Історикиня Абдулаєва про першу кримськотатарську газету "Терджиман"
Ірина Цілик про свій фільм "Я і Фелікс", що будує містки між поколіннями
Релігійна свобода закінчується там, де починається "русскій мір" — Єленський
Фізикогеограф Роман Спиця: Відновлення Каховського водосховища в початковому стані — не найкращий варіант