Спецпроекти Суспільного радіо до Дня Незалежності України

Спецпроекти Суспільного радіо до Дня Незалежності України

23 та 24 серпня, до Дня державного прапора та Дня Незалежності України, Суспільне радіо традиційно готує для українців низку спецпроєктів — від радіопрограм про здобуття Україною незалежності та розпаду СРСР до музичних проектів.

23 серпня

У День державного прапора України о 9:35 слухайте на Українському радіо спецпроєкт "Вільні" — про свободи, які отримали українці разом з незалежністю. Автори проєкту — Сергій СтукановМарина Куликова та Олена Шарпанська. Авторський текст начитує ведучий Українського радіо Роман Коляда. Всі випуски проєкту можна слухати тут.

О 14:10 на Радіо "Культура" стартує спецпроєкт "Символи української державності" — розширений випуск радіоблогу Олександра Алфьорова "Дума про зраду і перемогу". В центрі проєкту — історії українського гімну, герба та прапора.

О 20:30 відбудеться прем’єра аудіоверсії книжки Олександра Палія "25 перемог України". Книга розповідає про пов’язані з Україною історичні події, що справили найбільший вплив на світову та європейську історію. Читає заслужений артист України Олександр Завальський. Всі дев’ять серій аудіокнижки звучатимуть на Радіо "Культура" щодня з 23 до 31 серпня.

Історії українських музикантів та їх успіхів за кордоном розповідатимуть у програмі "Це класика" 23 серпня о 18:10 та 19:10, а також у програмі "Єврорадіо" 23 і 24 серпня о 13:10. Спецвипуски підготувала музична редакція Радіо Культура. 

24 серпня

До 30-річчя Незалежності України Українське радіо запустило одразу три нових спецпроєкти. Зокрема, у проєкті "До 30-річчя Незалежності України. Історія творення держави" згадують про те, як формувалась система української влади, та розповідають про внесок кожного із Президентів. Нові випуски виходить щовівторка о 14:05. Перші випуски можете прослухати тут.

У спецвипусках програми "Поезія на Радіо "Культура" звучатиме поезія голосами ровесників української незалежності. Декламуватимуть вірші театральний режисер Давид Петросян, оперна співачка Маріанна Цвєтінська, а поети Олена Герасим’юк та Гриць Семенчук читатимуть власну поезію.

Також протягом дня на Радіо "Культура" слухайте спецефіри програми "Це класика". У фокусі: композитори доби Незалежності, постаті сучасних жінок-композиторок та історія створення музичних творів, які стали символами України.

У День незалежності Радіо "Промінь" презентує два нових проєкти. У радіопрограмі "З днем народження,  Україно!", яка виходитиме кожну десяту хвилину з 8:00 до 24:00, ведучі разом із музикантами розмірковуватимуть про незалежність людини і країни. А завдяки проєкту "Твоя радіоісторія" случахі дізнаються не лише про музику, а й про життєві історії українських виконавців та лідерів думок. Проєкт виходитиме щодня протягом півроку з 8:00 до 24:00 на кожній 35 хвилині.

Окрім того, 24 серпня о 19:00 на Радіо "Промінь" вийде спеціальний випуск програми "Година меломана з Олексієм Коганом", присвячений українському джазу.