Wellboy: Коли Юрій Бардаш запропонував скинути демки, я спочатку злякався

Wellboy: Коли Юрій Бардаш запропонував скинути демки, я спочатку злякався

Співак, фіналіст 10 сезону шоу "Х-Фактор" Антон Вельбой – він же Wellboy – випустив сингл "Гуси". За два тижні кліп на пісню зібрав понад мільйон переглядів на ютубі, а сам співак встиг вийти на сцену Atlas Weekend перед виступом одного з хедлайнерів фестивалю 2021 року – Вєрки Сердючки. В ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь" Wellboy розповів про те, як розпочалась його співпраця з продюсером Юрієм Бардашем, як створювались пісня і кліп "Гуси", що його надихає і як він реагує на свою популярність.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Фото — Яна Сочевічек, Радіо Промінь

Ми зробили презентацію пісні "Гуси" прямо в сільському клубі

Ірина Саннікова: Ти кажеш, що "Гуси" –  це про твій внутрішній світ. Що є в тобі такого, що подібне до треку "Гуси"?

Wellboy: Це все моя музика і вона в будь-якому випадку про мене. Я її написав в себе в селі, на Батьківщині, коли я надихався річкою, лісом, полями,  зеленою травою в кінці осені. І скинув демку Юрію Бардашу на проєкт “Слушай сюда”. Він через місяць приїхав до мене в село знайомитися з моїми батьками. І ми записали пісню. Вона вийшла досить проста, її зрозуміють всі. І кожен знайде для себе якийсь підтекст і щось почерпне з неї.

Ірина Саннікова: Я правильно розумію, що пісні тобі пишуться найкраще дома в селі? Це твоє місце сили?

Wellboy: Насправді, так, я б це назвав місцем сили. Я через тиждень туди їду і просто вже готовий писати купу матеріалу. Коли ти прокидаєшся, вдихаєш свіже сільське повітря, виходиш до річки, то ти не можеш не написати пісню.

Ірина Саннікова: А нащо тобі тоді цей Київ?

Wellboy: Цей Київ потрібен, бо тут діла, тут справи всі, тут навчання в мене було, я закінчив університет тут. І в Києві пацани, друзі мої.

Ірина Саннікова: А як взагалі працювалося під час запису "Гусей"?

Wellboy: Дуже круто. Якраз в проєкті Юрія Бардаша “Слушай сюда” на моєму ютуб-каналі ми повністю покажемо процес запису пісні "Гуси". Я записав пісню у моєму селі та ми зробили презентацію прямо в сільському клубі. Зібралися бабусі, сільські юнаки та дівчата і ми просто качнули разом з Бардашем і "Гусьми" село.

Ірина Саннікова: Про яке село йде мова і як туди дістатися?

Wellboy: Це село Грунь Охтирського району Сумської області. Там народився Остап Вишня, дуже крутий український письменник, він започаткував жанр "усмішка".

Ірина Саннікова: Як в тебе з гумором?

Wellboy: Все чотко, наче. Бачите, який я серйозний?

Під час зйомок ні один гусь не постраждав

Ірина Саннікова: Одночасно з синглом вийшов і кліп "Гуси". Ви його теж в селі знімали?

Wellboy: Знімали в Пирогово. Історія з цими зйомками дуже цікава – в той день у мене і у Жені, мого саунд-продюсера і режисера, був день народження. І ми на день народження знімали кліп з цими гусьми. Просто знайшли їх – Асю і Васю, двох гусей, їм по п’ять років, вони ручні. Я тримав їх в руках. Гуси їдять, знаєте, а коли гуси їдять, їм кудись цю їжу треба дівати. І вони з усіма костюмами зробили нам тай-дай. Коротше, дуже весело було. А потім ми в Пирогово поїхали і там біля млинів дуже круті зйомки були. Всі в захваті. І максимально вдалося передати атмосферу мого рідного села. І під час зйомок ні один гусь не постраждав.

Ірина Саннікова: З ким ти працював над кліпом, хто режисер, кому належить ідея?

Wellboy: Режисер Євген Тріплов, це мій саунд-продюсер, це той, хто написав приспів до "Гусей". Він просто космонавт, в нього голова наповнена купою різних ідей. І ось так в симбіозі, в командній роботі, вийшов шикарний кліп "Гуси". 

Ірина Саннікова: Якщо ми говоримо про запис пісні "Гуси", скажи, наскільки ти вільний вносити свої ідеї стосовно саунд-дизайну?

Wellboy: Я максимально вільний вносити свої правки до саунд-дизайну та подібного. Як все відбувається: я приношу готову демку, наспівану під укулеле, і ми з аранжувальником і саунд-продюсером сідаємо і хімічимо в студії – крутимо важелі, підігруємо на фортепіано. І все ось так в командній роботі – я, Женя Тріплов і Ромчик Коваленко (Shockwave) у мене був, той, що написав музло "Грибам" для пісні "Копы". Отак втрьох зібралися і придумали.

Ірина Саннікова: Давай тепер поговоримо про тебе як про людину, на плечі якої звалилася популярність. Де живеш зараз? 

Wellboy: В Києві, поки навчався, жив у гуртожитку. Зараз шукаю хату собі. 

Ірина Саннікова: Є інформація, що ти ночами грав на укулеле і дратував своїх сусідів по гуртожитку.

Wellboy: Ні, я спростую цю інфу. Вночі ніхто не шумить в гуртожитку, все це вільно і класно. Це ж університет культури. Можливо увечері, але скоріше не дратував, а радував своїм вокалом та шикарною грою на укулеле. 

Ірина Саннікова: Як воно, бути спочатку звичайним хлопцем з гуртожитку, а потім – зіркою?

Wellboy: Не знаю, як бути зіркою поки що.

Ірина Саннікова: Ти ж пішов на "Х-фактор", на тебе всі подивилися по телевізору. Як сусіди по гуртожитку сприймали це все?

Wellboy: Я максимально спокійний, бо рік тому така була ситуація на "Х-факторі", коли зі мною вже фотографувалися люди і в гуртожитку вже вмикали мої старі пісні, мене впізнавали на вулиці. Тому я був готовий і зараз максимально спокійний. А жити і думати, що ти зірка, це, як казав Сашко Чемеров у своїй пісні – "В країні ілюзій", ти просто придумуєш собі рамки, роздуваєш своє почуття власної важливості і їздиш на лімузині. 

Фото — Яна Сочевічек, Радіо Промінь

Працював на будівництві, був МС, грав у переході

Ірина Саннікова: Коли ти йшов на «Х-фактор», ти на щось конкретне розраховував?

Wellboy: Ні, мені було просто скучно. Я думав, я вже на третьому курсі, як би мені зачепитися в цьому Києві? Думаю, ану, піду туди.

Ірина Саннікова: Піти на роботу?

Wellboy: Я працював скрізь. Я в тому році на будівництві працював. Мене тато навчив цеглу класти. І тепер у мене є "корочка", що я муляр. А паралельно знімався у фільмі "Королі репу", який вийде у вересні. Це український фільм. Ще працював в анімації з дітьми, стрічки клеїв людям на вечірках, МС був. Маса роботи. Грав у переході на метро "Палаці Спорту", мене виганяли поліцейські звідти, в мене є навіть відео. І одного разу в мене ледь не вкрали чохол мій з грошима. Дивлюся, хлопчик біжить і вже тягнеться до мого чохла. Я такий: “Що ти робиш, ану, стій!”. Різні пригоди в мене були.

Ірина Саннікова: Після “Х-фактору” щось змінилося у твоєму житті, легше було закінчити ВНЗ?

Wellboy: Ні, я сесію здавав, як усі, диплом писав і захищав, як всі.

Ірина Саннікова: А яка в тебе спеціальність?

Wellboy: В дипломі я "Режисер естради".

Ірина Саннікова: Диплом тобі вже знадобився чи ще ні?

Wellboy: Я думаю, що в найближчому майбутньому, коли треба буде поставити собі номер, він мені знадобиться. 

Ірина Саннікова: Як ставляться одногрупники до твоєї творчості? Вони твої фанати чи хейтять?

Wellboy: Я хочу взагалі гнати це поняття "фанати". Ніхто ні від кого не фанатіє. Одногрупники просто респект кидають. Я їх теж хочу максимально підтримати в майбутньому.

Ірина Саннікова: Розкажи, як тобі працюється із Юрієм Бардашем? Чи нема такого, що ти, наприклад, маєш бути схожий на Quest Pistols, може він тебе змушує танцювати чи носити панамку?

Wellboy: Абсолютно ні. Ми з дядьою Юрою в першу чергу друзі, це людина, яка мене просто максимально надихає. Я слухав його музику ще до його інтерв'ю у Дудя і до всієї цієї двіжухи. І мені він зрозумілий як людина. Коли він запропонував мені скинути свої демки, я спочатку так злякався, ви навіть собі не уявляєте. Ну, коли тобі в голосове в інстаграм Бардаш відправляє: "Дядя, ти там демочки свої скинув, я сподіваюсь?". І ти думаєш, як на це реагувати? І я потім скинув. Він приїхав у село. Мама моя подивилася інтерв’ю Дудя і говорить: "Напевно, краще ти, синочок, їдь туди, в Київ". Але все одно Юра приїхав, зайшов до нас в дім, це на Коляду було, у нас стіл стоїть, баян. Він сів за стіл, співав з усіма українські пісні біля моєї бабусі весь вечір, пояснював, що професія артиста – це дуже круто. 

Отакі стосунки з Бардашем, розумієте? І хто там говорить, що "Грибы" розпалися, "Нервы" розпалися, Quest Pistols розпалися, "Луна" розпалася – нічого воно не розпалося, воно все живе. Люди слухають і Quest Pistols, і “Грибы”.

Фото — Яна Сочевічек, Радіо Промінь

Я хочу зараз максимально усім допомогти й надихнути

Ірина Саннікова: А чи хотів би ти з кимось із нинішніх чи колишніх підопічних Юрія Бардаша зробити колаборацію?

Wellboy: Не думав ще стосовно колаборацій взагалі. Не знаю. В музикантів є таке поняття, як"джем", коли ти в потоці якомусь знаходишся і виходить пісня. Коли збираються на студії музиканти і всі грають, у фрістайлі щось виходить. От з колабораціями має бути так само. Коли ви побачилися, за щось зачепилися і придумали пісню. А зараз в нас дуже мало якісних колаборацій. Я навіть не можу згадати, що б мене вразило так. А, останнє – це Саша Чемеров і "Бумбокс" – "Любила". От така колаборація дуже влучна. 

Ірина Саннікова: Ти вже вдруге за нашу програму згадуєш Сашка Чемерова, може з ним хотів би поспівати?

Wellboy: Хотів би, звичайно, з Сашком Чемеровим поспівати. І з Бардашем хотів, і з усіма. Друзі, я максимально відкритий до світу. Я хочу співати, я хочу допомагати всім. Вчора був в українських коміків на стендап-шоу. Є в них канал "Льви на джипі", подкасти. І вони качають. Ми вже з ними домовилися, щоб музику і стендап поєднати. Я хочу максимально зараз усім допомогти і протягти на оцьому моєму потоці, якщо можна так висловитися. Всіх надихнути максимально.

Фото — Яна Сочевічек, Радіо Промінь