"Один в каное" не сподівалися на успіх нового альбому

"Один в каное" не сподівалися на успіх нового альбому

Група "Один в каное" видала другий студійний альбом, до якого увійшли дванадцять пісень. Одночасно із релізом нового альбому розпочався тур на підтримку нового альбому.

0:00 0:00
10
1x

В ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь" вокалістка гурту "Один в каное" Ірина Швайдак і гітарист Устим Похмурський пояснили, чому пауза між першим і другим альбомом тривала майже п'ять років та зізналися, що не очікували, що публіка схвально зустріне новий альбом.

"Перед нами не стоїть таке завдання - писати по альбому кожен рік, наприклад. В нас все так природньо, органічно, залежить від того - хочу чи не хочу. Альбом якось так поступово повільно накопичувався, народжувався, і ми не поспішали його видавати. Ми очікували такого часу, коли прийде розуміння, що він сформований, він є і ми готові видати його в люди. Ми розвиваємося. Я можу від себе сказати, що я десять років тому в музичному плані і я п'ять років тому чи зараз - це різні люди. Я інакше відчуваю музику, розумію музику, якісь творчі і технічні моменти, які мені були абсолютно невідомі і далекі, зараз я краще їх розумію і контролюю. Це розвиток як у будь-якій сфері і в кожної людини. Розвиток і вдосконалення", - розповіла вокалістка гурту "Один в каное" Ірина Швайдак в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

Як розповіли Ірина Швайдак та Устим Похмурський в ефірі "Радіо Промінь", випуском другого альбому гурт "Один в каное" не намагавя сподобатися ще більшій кількості людей і потрапити в ефіри всіх радіостанцій.

"Я особисто читала коментарі і, якщо чесно, я не була готова до того, що така велика кількість людей зрозуміє його і він сподобається. Мені здавалося, що цей альбом буде таким експериментальним для більшості людей і багато поціновувачів нашої творчості його просто не сприймуть. Але такі мої очікування, я б так сказала, не виправдалися", - розповіла вокалістка гурту "Один в каное" Ірина Швайдак в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

Деякі музичні видання у своїх рецензіях на новий альбом "Один в каное" поспішили написати, що група додала до свого звучання нові інструменти та електроніку. Насправді, це не так.

"Всі звуки окрім вокалу і барабанів, це все, в принципі, гітара. Там немає синтезаторів і цього всього, хоча воно місцями звучить, як синтезатори і як щось  інше. Я хотів, щоб нас було лише троє і ми ось цей весь спектр звуків могли відтворити наживо, бо часто буває так, що в записі аранжування одне, але щоб вживу його відтворити треба дуже багато людей і не завжди це вдається. В нас, в принципі, альбом наживо звучить так само, як і в записі, і лише ми троє можемо його отак відтворити. От в цьому була якби концепція", - розповів гітарист гурту "Один в каное" Устим Похмурський в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь".

Повну версію інтерв'ю з групою "Один в каное" ви можете прочитати на сайті "Українського Радіо".

Фото: Один в каное