"Починайте з невеликої відстані і слухайте себе": як правильно бігати розказала експерт

 "Починайте з невеликої відстані і слухайте себе": як правильно бігати розказала експерт

Про те, як правильно бігати і не нашкодити своєму здоров'ю, розкаже в ефірі Українського радіо інструкторка по фітнесу і засновниця Kyiv Plogging Club Олена Ханчанова.

Основні поради про те, як правильно бігати

Місце для бігу: парки, стадіони, але не вздовж доріг і поблизу машин. Взуття: обов'язково слід бігати у спеціальному взутті вашого розміру або трошки більшого (для зручності). Постава: руки зігнуті у ліктях, кулаки не стиснені, розслаблені кисті, лікті працюють позаду; легке дихання, комфортна, природна постава. Якщо виникають якісь питання - варто звернутися до спеціаліста.

Що краще: біг з низькою інтенсивністю чи на швидкість? 

Для того, щоб здобути високі результати в швидкому бігові, потрібно повільно до цього підходити. Повільний біг - для здоров'я, для укріплення м'язів, енергії, відчуття пружності тіла і, головне, під час повільного бігу не йде навантаження на серце. 
До швидкого бігу на результат слід готуватися, щоб не виникало великого навантаження на організм

Поради початківцям

Орієнтуйтеся на своє самопочуття. Починайте з невеликої відстані і слухайте себе. Обов'язково перед бігом зробіть невелику руханку. Чергуйте біг із ходьбою: хвилину біжиш, хвилину йдеш швидким кроком. Варто повільно збільшувати навантаження на своє тіло. 
В Інтернеті можна знайти практичні поради для початківців з бігу - інтервальні схеми від пішохода до бігуна.

Нагадаємо, що 25 квітня у столиці відбудеться легкоатлетичний пробіг Міжнародний Kyiv Euro Marathon - справжнє бігове свято у серці столиці за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

Фото: pixabay.com