Найоригінальніші святкування, найвідоміші гості та найкраща музика — Радіо "Промінь" святкує 56-й день народження!

Найоригінальніші святкування, найвідоміші гості та найкраща музика — Радіо "Промінь" святкує 56-й день народження!

Сьогодні 22 квітня, найперша українська музична радіостанція Радіо "Промінь" святкує свій 56-й день народження!

0:00 0:00
10
1x

Упродовж цілого дня, з 8:00 до 00:00, у прямому ефірі ведучі  Радіо "Промінь" прийматимуть вітання від найвідоміших українських музикантів, прихильників та слухачів. Усі разом ми будемо згадувати найяскравіші історії про святкування своїх днів народження та найнезвичайніші місця, де довелося зустрічати новий рік свого життя. Та, звичайно, слухатимемо найкращу українську музику.

"Коли ми ще тільки думали над тим, що б такого зробити у день народження рідної радіостанції, який вона вдруге святкуватиме під час карантинних обмежень, кожен із команди Радіо "Промінь" почав підсвідомо згадувати незвичайні місця, де доводилося відзначати свої дні народження. А потім пішли історії, коли "все пішло не так", проте свято від того тільки виграло, і спогади залишилися дууууже приємні та веселі. Так що завдяки вашим історіям нам усім буде що згадати про другий поспіль день народження у нових світових реаліях", — розповідає про святкові плани креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко.

З 8:00 до 12:00 у студії Радіо "Промінь" працюватимуть Анна Заклецька та Дмитро Захарченко, з 12:00 до 16:00Ольга Бродська та В'ячеслав Ільїн, з 16:00 до 20:00Євген Павлюковський та Павло Туптинський. Кожну годину вони прийматимуть гостей: хтось прийде до легендарної студії на Хрещатику, 26, хтось спілкуватиметься з ведучими та слухачами телефоном. Зокрема, у гості чекаємо на солістку гурту ONUKA Нату Жижченко та солістку гурту [O] Олю Чернишову, музиканта Дмитра Шурова та шоумена Сергія Притулу, джазову співачку Лауру Марті та рок-гурт Kozak System, Фагота з ТНМК й Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка і багатьох інших музикантів та діячів культури. 

Також ведучі разом з гостями оберуть переможців конкурсу найнезвичайніших історій святкування дня народження серед слухачів. До речі, ще можна встигнути взяти в ньому участь, надіславши свою особливу історію на студійний Вайбер чи Телеграм за номером (066) 42 111 30. Авторам найцікавіших історій ведучі зателефонують під час ефіру. А також серед них розіграють унікальний мерч Радіо "Промінь", який буде створено під час прямого ефіру усіма зірковими гостями радіостанції. 

Весь день в ефірі звучатиме актуальна українська музика. А о 20:00, відразу після завершення 12-годинного ефірного святкування, стартує "Бобіна Party" із найкращими міксами українських та зарубіжних хітів останніх двох сезонів. Тож святкування дня народження Радіо "Промінь" триватиме нон-стоп цілий день.

"Мабуть, у кожного з команди Радіо "Промінь" завжди два дні народження: свій і радіостанції. Іноді до першого не так ретельно не готуєшся, як до другого. І от коли йдеться про радіостанцію, то розумієш, що тут набагато приємніше дарувати подарунки, ніж отримувати. Це надихає! Дуже хочу, щоб наступний день народження Радіо Промінь ми святкували без карантинних обмежень. Із великим концертом, може, навіть просто неба. А якщо "знову ні" — ми вигадаємо альтернативний сценарій і  знову створимо свято!" — каже Вікторія Польченко.

"День народження першої української музичної радіостанції — річ доволі хвилююча. 56 років крутити українську музику у різних форматах, для різних людей — не кожен з таким упорається. Тенденції змінюються, змінюємося й ми. Хочемо бути сучасними, хочемо бути модними, хочемо бути українськими. Тим більше, що українська музика зараз переживає свій новий і дуже приємний ренесанс. З Днем народження!" — поділився виконавчий продюсер Радіо "Промінь" Максим Яковенко.

"Усе, що відбувається сьогодні з "Променем", нагадує мені "Загадкову історію Бенджаміна Баттона”: років радіостанції все більше й більше, а вона дедалі молодшає. В ефірі дуже багато сучасної актуальної музики, молодих артистів. "Вікенд нової української музики" відкриває слухачам нові імена в українській музиці, а також стає майданчиком для прем’єр нових альбомів давно відомих виконавців. Думаю, не буде перебільшенням, якщо скажу, що "Промінь" стає законодавцем моди у сфері актуальної української музики. І це чудово. Приєднуюсь до привітань і бажаю радіостанції й далі "втрачати вік"", — каже музична редакторка Радіо "Промінь" Лариса Клюєвська.

Нагадаємо, Радіо "Промінь" — найперша українська музична радіостанція, була створена 22 квітня 1965 року. Це перша радіостанція, яка запропонувала слухачам долучатися до розмов у прямому ефірі, вела власний музичний хіт-парад та багато іншого. Нині Радіо "Промінь" мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% — програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування. Слухати Радіо "Промінь" можна в FM-діапазоні, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку suspilne.radio.