Заборони для іноземців: що не можна робити в популярних країнах світу

Заборони для іноземців: що не можна робити в популярних країнах світу

Попри те, що для більшості українців подорожі поки залишаються мрією, кількість людей, які відвідують інші країни, постійно зростає. Перебуваючи в чужій країні важливо не потрапити у незручну ситуацію, зіткнувшись з місцевими особливостями культури. Як себе захистити, чи варто розраховувати на допомогу держави в ефірі Українського радіо розповідають президент Всеукраїнська Асоціація компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойников та виконавчий директор Української Асоціації туристичних агентств Павло Григораш.

0:00 0:00
10
1x

Інформація для заробітчан

Чи часто незнання культурних особливостей і моралі веде до проблем з місцевою владою

Це поодинокі випадки. Хай там що, але коли українці їдуть за кордон, то поводять себе більш обачно, ніж вони це роблять в Україні. 

Читати далі: Робота за кордоном: як українським трудовим мігрантам захистити свої права 

Чи консультують компанії з працевлаштування щодо традицій або заборон країни, в яку їдуть працювати заробітчани

Так, загалом клієнтів попереджають про те, що заборонено вживати алкоголь публічно чи оголювати своє тіло. Але, якщо людина щось хоче, то їй навряд чи хтось завадить це зробити, поки вона не потрапить у таку ситуацію, в якій опинилися дівчата в Дубай. Деякі з них там працювали офіційно і знали правила поведінки, але молодість та гроші виштовхують людей за рамки поведінки, яка прийнята у мусульманських країнах.

Читати далі: До 150 тисяч на свою справу: Уряд пропонує виділяти гранти мігрантам, які повернулись в Україну

Про обмеження, які варто знати, коли їдеш працювати в іншу країну

За кордоном заборонено працювати неофіційно, але кожен другий українець не працевлаштовується у свого роботодавця, бо він звик працювати неофіційно в Україні. На мою думку, це найпоширеніша проблема. 

Ця історія з дівчатами буде нагадувати українцям, що коли вони приїздять до мусульманських країн, потрібно себе поводити більш обачливо. 

Інформація для туристів

Чи мають прописувати туристичні агенства у договорі з клієнтом особливі вимоги до понять моралі

Як правило, якщо ви приходите купувати тур, то не до туроператора, а до турагента. Зазвичай вас консультує турагент. Важливо розуміти, що від турагента залежить дуже багато. Якщо це професіонал своєї справи, то він розповість багато нюансів і щось підкаже. Якщо це просто менеджер, який ніде не був і нічого не знає, то обмежиться необхідним мінімумом і на тому все закінчиться. Все залежить від того, до кого ви звернулися. 

Читати далі: Що треба знати перед тим як планувати відпустку за кордоном в час ковіду? Розповідає експерт

Перед поїздками до яких країн варто консультувати українців

Треба знати про дрес-код, якщо збираєтеся в мусульманські країни, наприклад, в Арабські Емірати, хоча Дубая це стосується менше, більше — Абу Дабі, Шардж. Наприклад, у Саудівській Аравії до цього питання взагалі серйозно підходять. Якщо ми говоримо про алкоголь, то всі, хто подорожують до Мальдів мають пам’ятати, що алкоголь з собою привозити не можна, бо його доведеться залишити в аеропорту. Це мусульманська країна, де алкоголь дозволяють лише на території готелю, тому тілько готель і має право його продавати. 

Нагадаємо, поліція Дубая 3 квітня затримала групу людей за знімання відео, у якому оголені жінки позували на балконі багатоповерхівки. Серед затриманих – 11 громадянок України. Генеральний прокурор Дубая заявив, що його служба завершила розслідування інциденту та дійшла до висновку, що дії підозрюваних є прямим порушенням законодавства ОАЕ. 

Фото: pixabay.com