Женя Галич, гурт O.Torvald: Ми трансформували всю енергію в написання музики

Женя Галич, гурт O.Torvald: Ми трансформували всю енергію в написання музики

26 лютого група O.Torvald представить у Києві камерне шоу, яким відсвяткує своє п'ятнадцятиріччя. В ефірі “Вікенду Новой Музики” на “Радіо Промінь” фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич презентував два нові сингли “Пульс” і “Мій Сум” і розповів, як створювався кліп на пісню “В подушках” і нова концертна програма з оркестром.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

 

 

Дмитро Захарченко: Скажи, що це за аукціон неочікуваної продуктивності, чому відразу дві пісні “Пульс” і “Мій Сум”, що сталося?

Женя Галич: Та нічого не сталося, якщо ми не можемо грати концерти, ми генеруємо матеріал. І випускаємо для того, щоб він не покривався пилом на полицях і все. Нам не шкода видавати нові пісні, це ж класно. 

Дмитро Захарченко: Ці сингли були створені за підтримки Українського Культурного Фонду, ми бачили цю позначку на синглах. Поясни в чому саме полягала ця підтримка.

Женя Галич: Через те, що в музикантів, у нашої культурної сфери, останній рік взагалі не було можливості працювати нормально, і сфера масових заходів взагалі не працювала, Український Культурний Фонд висловив бажання і підтримував нас. Це називалося інституційна підтримка. Для того, щоб ми створювали матеріал. У нас є студія, на якій ми працюємо, і вони нам допомогли, і ми створили матеріал за допомогою Українського Культурного Фонду. В нас все просто, ніяких підводних каменів. Люди хочуть, щоб ми створювали матеріал, ми також цього хочемо. Домовилися, створили, все полюбовно. 

Дмитро Захарченко: Ми вже запрем’єрили пісню «Пульс» і хочеться, щоб ти описав її трьома словами.

Женя Галич: «Пульс» - це трек про кохання і про те, що ми переживаємо під час того, коли закохані. Це не тільки закоханість і позитивні емоції, а й взагалі всі переживання, емоційні стани, сум, втома, ревнощі. Трек «Пульс» саме про це. 

Дмитро Захарченко: Вітаю тебе з прем’єрою кліпа на пісню «В подушках». Чесно кажучи, я ледь не скрутив собі шию, доки дивився, бо я не розумів, як його дивитися перші кілька секунд. Кому належить ідея?

Женя Галич: Ідея належить дівчатам, з яким ми працюємо над проектом Megogo Live - музичний канал альтернативної  української музики. Це Віка Кукрицька і Валерія Добровольська. Вони згадали, що в них є знайомі, які займаються відеозйомкою на 360. І під час того, як ми знімали проморолик до концерту 26 лютого, ми вирішили все це зняти у форматі 360. І тепер маємо кліп, який можна дивитися повністю в форматі 360. 

Дмитро Захарченко: Далі будете ще більше інтегруватися у подібні якісь технології чи це стихійний порух, спробували один раз і досить?

Женя Галич: Якщо сьогодні ввечері я засну і все буде нормально, і завтра зранку я прокинуся - все буде добре. І якщо завтра всі будуть живі-здорові, значить, також, все буде добре. Все решта буду думати завтра, сьогодні про це взагалі не думаю. У нас сьогодні знову репетиція з оркестром, ми готуємося до концерту 26 лютого і зараз всі мої думки пов’язані з тим, що буде відбуватися 26 лютого в столичній Стереоплазі. Концерт буде камерний з оркестром для людей, які з нами були весь цей час. Концерт мав відбутися ще минулого року. І ми вже двічі його переносили через карантинні обмеження, але от в цю п’ятницю 26 лютого він відбудеться. На сцені буде біля двадцяти музикантів, ми гратимемо дуже гучно, дуже потужно, з оркестром. От щойно ви слухали «В подушках» вже в обробці VP Orchestra, які гратимуть з нами. Так що буде супер-круто, там лишилося ще небагато квитків, тож якщо у вас є можливість відвідати, нарешті, справжній рокенрольний концерт, приходьте, вам сподобається.

Дмитро Захарченко:  Ти вже неодноразово розповідав, але, можливо, для когось буде вперше - як ти справляєшся з цим роком складним?  Я маю на увазі, що ви група, яка звикла до того, що ви виступаєте, їздите на фестивалі, ви звикли до концертної діяльності, а тут її просто не існує.

Женя Галич: Зрозуміло, що важко. Просто ми трансформували всю цю енергію в написання музики. Ми постійно сидимо на студії, щось створюємо. Ми зробили таке творче об'єднання, яке називається Примат Продакшн, яке займається не тільки OTORVALDOM, а й іншими артистами. Ми пишемо, створюємо, записуємо музику для безлічі молодих артистів. Тому є чим займатися. Хоча ясно, що концертів дуже хочеться, хочеться рок-н-рольного драйву, до якого ми всі звикли. 

Дмитро Захарченко: Але коронавірус не минув тебе, розкажи про цей досвід.

Женя Галич: Все пройшло в легкій формі. Хворіти неприємно, звісно. Хай він вже швидше мине нарешті й вся ця пандемія. 

Дмитро Захарченко: Повертаючись до теми п’ятнадцятиріччя творчості. Скажи, який висновок ти для себе зробив? 

Женя Галич: Роби те, що ти любиш більше за все в житті, і створюй, і не зраджуй своїм мріям. Єдиний висновок.