Українські музиканти долучилися до антитютюнової кампанії

Українські музиканти долучилися до антитютюнової кампанії

Українські музиканти долучилися до кампанії, мета якої повна заборона реклами тютюну та обмеження його вживання.

0:00 0:00
10
1x

Українські музиканти долучилися до кампанії, мета якої повна заборона реклами тютюну та обмеження його вживання.

Свої ролики на підтримку законопроєкту №4358 записали музикант групи "ДахаБраха" Марко Галаневич і фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

"Відчув те, що в нас в країні дуже багато тютюнового диму. А відчув я після того, коли повернувся з довгого турне Америкою. Десь більше місяця. Просто проїхав і там його не чув ніде. А в Україні я його почав чути скрізь, на кожній зупинці, просто по вулиці. Тобто, в нас його дуже багато. Це величезна проблема для нас самих. Самі не відчуваємо як знаходимося в лещатах пропаганди і реклами, і бізнесу тютюнового. Та, в принципі, тютюнопаління – це просто панти і мода, яку нам формують люди, які нам продають цигарки. Реклама, пропаганда і так далі. Треба нам усім з цим гарно боротися і думати над тим, щоб наші діти росли здоровими, не нюхали всякі гадості. Всі сили для цього докласти, щоб такого не було. Зараз з'явився важливий законопроект, який треба, щоб відбувся, щоб його прийняли і щоб він почав діяти. Обмежити на законодавчому рівні рекламу тютюну. І його не тільки рекламу, а й пропаганду, насправді, бо це дуже серйозна і величезна кампанія, і дуже довготривала, яку ми всі переживаємо, і навіть цього не усвідомлюємо", – розповів музикант гурту "ДахаБраха" Марко Галаневич.

Фронмен групи "Антитіла" Тарас Тополя вважає, що треба обмежити продаж тютюну для молоді.

"Привіт, я Тарас Тополя, гурт "АНТИТІЛА". І я констатую, що всі ми живемо в демократичному суспільстві і всім надано право вибору. Я підтримую право вибору кожної людини стосовно того, що їй вчиняти в цьому житті, а що ні, як себе поводити, яким звичкам потакати, а яким протистояти. Але я не підтримую будь-які порухи демократичного суспільства в тому плані, щоб пропагувати шкідливі звички. Я хочу долучитися до підтримки законопроєкту, який забороняє рекламу тютюнових виробів на розкладках і на місцях продажу. Я хочу долучитися до ініціативи підняти вік, з якого можливо купувати тютюнові вироби, до двадцяти одного року. Я чітко усвідомлюю, що кожна людина в праві вибирати. Але давайте дамо молоді і підліткам право обирати палити чи не палити тоді, коли вони вступають у своє доросле усвідомлене життя. А не в ранньому підлітковому віці", – розповів фронтмен групи "Антитіла" Тарас Тополя.

Нагадаємо, в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь" Тарас Тополя розповів, що гурт "Антитіла" готує спільний проєкт з відомим кулінаром Євгеном Колопотенком.

Сергій Жадан і група "ДахаБраха" заспівали в дуеті.

Фото: Тарас Тополя  https://www.instagram.com/p/B1jGBa4iWFW/