Українське радіо у партнерстві з телеканалом "Дом" запускає три нові програми

Українське радіо у партнерстві з телеканалом "Дом" запускає три нові програми

З 2 лютого 2021 року в ефірі Українського радіо з’являться три нові програми "На самом деле: Донбасс", "На самом деле: Крым" та "Код безопасности". Проєкти адаптуватимуть до ефіру на радіо в межах співпраці телеканалу "Дом", створеного рік тому для трансляції на тимчасово окуповані території за ініціативи президента України у складі системи державного іномовлення, та редакції мовлення російською мовою Українське радіо. 

На думку члена правління Суспільного, відповідального за платформу радіо, Дмитра Хоркіна, "у часи загострення інформаційної війни важливо розширювати мережу достовірних джерел інформації. Тому на хвилях Українського радіо з’являються нові інформаційно-аналітичні програми про події в Україні та світі".

"На самом деле: Донбасс" — інформаційно-аналітична програма з ведучим Олексієм Мацукою, який до окупації жив та працював у Донецьку. Місія проєкту задекларована вже у назві: для об’єктивного дослідження неупередженими експертами обираються ті теми, які в російських та підконтрольних окупантам місцевих ЗМІ подаються викривлено, із ворожими наративами.

В радіоефір програма "На самом деле: Донбасс" виходитиме по вівторках о 20:10 за київським часом.

Сестрою цієї програми є "На самом деле: Крым" із ведучим Дмитром Сіманським, вона має ту ж саму місію та спосіб розкриття найважливіших для тимчасово окупованої Автономної Республіки тем. Ефір цього проєкту слухайте на середніх хвилях частотою 549 кілогерців щосуботи о 20:10.

«Код безопасности» — проєкт про найважливіші аспекти міжнародної безпеки. Ведуча Тетяна Попова разом з відомими експертами та представниками впливових українських та закордонних структур розкривають справжні причини найзапекліших конфліктів у світі, проливають світло на подробиці спецоперацій регіонального та міжнародного масштабів. 

В ефірі Українського радіо щотижневу програму "Код безопасности" можна буде слухати щочетверга о 20:10.

"Подібна партнерська ініціатива для нас — можливість представити флагманський контент власного виробництва не лише українцям, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, але й тим, які проживають на решті території України, — зазначила генеральний директор державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (телеканали "Дом" та UATV) Юлія Островська. — Впевнена, що включення до ефіру Українського радіо цих трьох програм — лише початок нашої плідної співпраці з однодумцями із Суспільного", — додала вона.

Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, а всі проєкти "Дому" на сайті телеканалу — kanaldom.tv.

"Дом" — державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал у складі держпідприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (до цього ДП "МПІУ" мовило лише під брендом супутникового та кабельного телеканалу іномовлення UATV). "Дом" розпочав мовлення 1 березня 2020 року. Його сигнал в метровому та дециметровому діапазонах (тобто в аналоговому та цифровому форматах) транслюється на тимчасово окуповані території (ТОТ) Донбасу та АР Крим. Він створений для об'єктивного інформування українців, які опинилися у тимчасовій окупації, про ситуацію в Україні, світі та в їхніх тимчасово окупованих районах.