Злочини, які шокують: що трапилося з обвинуваченими у справах 5-річного Кирила Тлявова та кагарлицьких поліцейських

Злочини, які шокують: що трапилося з обвинуваченими у справах 5-річного Кирила Тлявова та кагарлицьких поліцейських

18 листопада у Переяслав-Хмельницькому суді пройшло чергове засідання у справі щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова на Київщині, де фігурантами проходять правоохоронці. Про це Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова написала на своїй сторінці у Facebook, і додала, що тримає на контролі публічне обвинувачення у цій справі. У той же час слідчі закінчили досудове розслідування у справі стосовно п’яти співробітників Кагарлицького відділення поліції на Київщині і передали справу до суду. Про, роботу слідчих та подальші прогнози стосовно цих справ в ефірі Українського радіо розповів виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко.

0:00 0:00
10
1x

Про справу про вбивство 5-річного Кирила Тлявова

Я не слідчий і не можу доповідати як відбувалося розслідування. На сьогоднішній день найголовніше те, що ми не маємо ситуації, яка досить часто відбувалася , коли слідство закривалося через затягування часу, через неналежне розслідування. Нагадаю, що було навмисно знищенно зброю, якою стріляли по Кирилу Тлявову, це було однією з перешкод встановити, хто саме стріляв, щоб провести балістичні експертизи. Мабуть, це було підказано тим, хто вчинив цей злочин. Натомість ми маємо три особи, яким висловлено підозру. Двоє з них знаходяться на волі, вони внесли відповідну суму і вийшли, чекаючи на рішення суду. Одна особа знаходиться у слідчому ізоляторі. На мою думку, це належний і нормальний результат проведеного розслідування, і доведення справи до суду. Можу сказати, що прокурори спрацювали дуже добре і, мабуть, це одна з заслуг нового підрозділу, який був створений в Офісі Генерального прокурора, і зараз під особливим контролем тримають справи пов’язані з порушенням прав людини з боку правоохоронних органів.

Я думаю, що ті, хто зараз отримав підозру і є підсудним, отримає належний вирок. Я не знайомий безпосередньо з матеріалами справи і не можу стверджувати, що вона може бути розваленою у судді. Але дивлячись на хід розслідування і маючи певний діалог з правоохоронними органами, можу сказати, що шансів на те, що вона буде "злита" або розвалена у судді дуже небагато.

Про справу кагарлицьких поліцейських

Є два аспекти у цій справі. Перший — цю справу треба розслідувати належним чином і притягнути до відповідальності тих, хто спричинив резонансний, шоковий злочин. Тим більше, мова йде не лише про тих двох осіб, які безпосередньо його вчиняли, але й фактично весь підрозділ Кагарлицького відділу, який так чи інакше знав або мав би знати про те, що відбувається за стінами. У ході розслідування були встановлені інші злочинні факти, які призвели до того, що справа у дуже короткий термін була підготовлена і передана до суду, а кількість осіб, яким було висунуто обвинувачення, збільшилася. Ми знаємо, що одразу, коли були заарештовані двоє підозрюваних, майже весь підрозділ звернувся з клопотанням взяти їх на поруки, тобто щоб не було санкцій з позбавленням волі. Тому можливі певні корпоративні солідарні дії з боку тих, хто служив в правоохоронних органах разом з цими підозрюваними. Але ця справа дуже очевидна і говорити про те, що вона може розвалитися, не треба. Я думаю, що багато буде залежати від тактики обвинувачених, але їм краще піти на угоду зі слідством і судом, визнати свою провину.  

Фото: pixabay.com

 

Останні новини
Американська зброя почне надходити в Україну за тиждень-два — Мотиль
Американська зброя почне надходити в Україну за тиждень-два — Мотиль
ВР не розглядала законопроєкт про англійську в Україні через резонанс щодо норми про дубляж — Потураєв
ВР не розглядала законопроєкт про англійську в Україні через резонанс щодо норми про дубляж — Потураєв
Півострів завмер в очікуванні  — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Півострів завмер в очікуванні — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
Новини по темі
Пам'яті Ігоря Юхновського
Чи буде справедливість через 10 років? Адвокатка родин Небесної сотні про справи Майдану
"Від любові до ненависті один крок" – адвокатка про тонкощі поділу спільно нажитого
Польський суддя, що дозволив знову блокувати кордон, може бути залежним від попередньої влади — Галина Чижик
В Україні досі не існує правового механізму, що дозволяв би усувати з держпосад осіб з громадянством РФ — Шабаєв