Скасований матч Швейцарія-Україна: яка доля чекає на українську збірну?

Скасований матч Швейцарія-Україна: яка доля чекає на українську збірну?

Про ситуацію зі скасуванням матчу Україна – Швейцарія та її наслідки для України в ефірі Українського радіо розповідає футбольний коментатор Роберто Моралес.

0:00 0:00
10
1x

Сьогодні повинен був відбутися ключовий поєдинок між Україною і Швейцарією, який мав дати відповідь, чи спроможні ми залишитися в елітному найвищому дивізіоні футбольної Європи. Однак втрутилися коронавірусні обставини. За результатами свіжого тестування в Швейцарії позитивними виявилися тести на коронавірус у Руслана Малиновського, Мораєша та Сергія Кривцова. Кривцов і Мораєш інфікувалися за нетривалий проміжок часу вдруге. Головний санітарний лікар кантону Люцерн відправив збірну України з футболу на карантин. Потім з’явився ще один припис. У зв’язку з компетентним рішенням Департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію  національної команди України. Матч Ліги Націй УЄФА Швейцарія-Україна не може відбутися.

"Усі ці спалахи коронавірусу – це відображення ситуації в самій країні. Збірна не живе в якійсь ізольованій бульбашці. Футболісти грають, тренуються. Вони живуть в суспільстві. Якщо у нас є проблема з коронавірусом, то це відповідно розповсюджується на клуби. Від спалахів не застрахований ніхто", – коментує експерт.

Роберто Моралес розглядає кілька варіантів вирішення цієї ситуації: "Взагалі не можливе перенесення матчу кудись далі. Там забиті усі вікна. Навесні починається кваліфікація до Чемпіонату Світу. Єдине, що можна ще зіграти завтра – останній день в рамках гри Ліги Націй. Але перенесення матчу на завтра також дуже проблематичне. Потрібно привозити нових футболістів, які повинні мати на руках негативний тест на ковід. До того ж має погодитися ще й Швейцарія. Там потрібні візи. Це не шенгенська зона. Тому на завтра – мінімальна вірогідність перенесення матчу. Але існує ще імовірність, що швейцарці погодяться зняти з ізоляції тих наших футболістів, які не мають позитивних тестів на ковід. Але тоді матч потрібно переносити в інше місто. Це дуже важко зробити за добу. Кантон Люцерн точно не дозволить. Найгірший для нас варіант – це те, що УЄФА проведе розслідування і визнає, що наша збірна порушила медичний протокол. Якщо це станеться, у нас буде технічна поразка з рахунком 0:3. Якщо ми нічого не порушили і матч не вдасться перенести на завтра  залишається третій варіант – це новий останній протокол, введений у зв’язку з ковідом. Це жеребкування. Жереб трьох варіантів: перемога 1:0, поразка 0:1 і нічия 0:0. Нас влаштовує жеребкування, в якому в нас два виграшні варіанти: нічия і наша перемога. Якщо матимемо поразку 0:1, це означатиме, що ми не забили гол на виїзді і матимемо останнє місце".

Фото: Роберто Моралес Футбол 24