Хіт гурту "Скрябін" увійшов до збірки "Звуки Чорнобиля"

Хіт гурту "Скрябін" увійшов до збірки "Звуки Чорнобиля"

Сергій Міхалок і Олександр Чемеров у рамках міжнародного соціально-мистецького проєкту "Звуки Чорнобиля" презентували переспів пісні гурту "Скрябін" "Чорнобиль Форева".

0:00 0:00
10
1x

"Ми зустрілися з Сергієм Міхалком влітку, довго спілкувалися і хотіли зробити щось разом. Він запропонував мені зробити кавер на пісню "Чорнобиль Форева". Мені здалося це цікавим, ми почали свою роботу над треком. З'явився проєкт "Звуки Чорнобиля", в якому запропонували нам взяти участь. Ми не вагалися ні секунди, і вирішили, що підготувалися вже заздалегідь до цього проєкту, навіть не знаючи, що він відбувається. Тому ми не вибирали пісню, а просто зі своєю ідеєю потрапили прямо в точку", – розповів Олександр Чемеров в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

  

Після прем’єри каверу на пісню "Чорнобиль Форева", на офіційних сторінках проєкту “Звуки Чорнобиля”  було оприлюднено музичне відео, що знімалося у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

"В мене були досить сильні враження від зони відчуження. Я не знаю чому, але мені здалося, що зараз там енергетика скоріше позитивна. Тому, що нема людей і природа захоплює це місце. Я не знаю, але я не відчув, якщо чесно, трагедії. Місто-привид, але трагедії я не відчув. Я відчув там якийсь позитивний вайб", – розповів Олександр Чемеров в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь". 

Чорнобильська катастрофа у житті Олександра Чемерова задокументована офіційним статусом. "Мені тоді було п'ять років, коли сталася трагедія, і в мене в той самий рік народилася сестра. То я пам'ятаю, що я жив тоді в Чернігові, це шістдесят кілометрів від осередка трагедії. В нас нічого такого не відбувалося, бо ніхто не знав, що сталося. Ми жили звичайним життям, а через кілька років нам повидавали посвідчення "Дитина Чорнобиля", так ми і дізналися, що трагедія сталася", – розповів Олександр Чемеров в ефірі шоу “Селекція” на “Радіо Промінь”.    

 30 жовтня у рамках проєкту "Звуки Чорнобиля" гурт "Вагоновожатые" презентував пісню "Касета".

В ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь" ініціатор проєкту "Звуки Чорнобиля" Валерій Коршунов повідомив, що у січні планується випуск пісень проєкту на вінілі. До того ж організатори ведуть переговори з кількома міжнародними та українськими артистами, які мають приєднатися до проєкту "Звуки Чорнобиля".

У проєкті "Звуки Чорнобиля" беруть участь десять популярних артистів з Європи та України: KAZKA, GusGus, Bjarki, Dub FX, TELEPOPMUSIK, "Вагоновожатые", Стасік, KRUTЬ, Atomic Simao, Олександр Чемеров і Сергій Міхалок.

Проєкт "Звуки Чорнобиля" реалізується компанією "Лавіна Концерт" за підтримки "Українського Культурного Фонду" та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО "Центр ПРИПЯТЬ.ком", МГО "Європейський Інститут Чорнобиля" та проєкту ARTEFACT.

Нагадаємо, номінанти на премію Греммі Telepopmusik оприлюднили титульний сингл свого наступного альбому, в якому використані звуки Чорнобиля.

27 жовтня гурт KAZKA презентувала нову пісню, що присвячена Чорнобильській катастрофі.

Фото: Олександр Чемеров, Сергій Міхалок