ONUKA оприлюднила перший сингл нового альбому

ONUKA оприлюднила перший сингл нового альбому

ONUKA випустила пісню "Сеанс", яка є першим синглом наступного альбому, який також називатиметься "Сеанс".

0:00 0:00
10
1x

Нова пісня присвячена синові Нати Жижченко та Євгена Філатова ─ Олександру, який народився у травні.

"Цей сингл був записаний під час карантину. Так виявилося, що і моя ситуацій, і світ підштовхнув до того, що ми мали таку паузу і в гастролях, і в студійній діяльності, і взагалі. Всіх накрила пандемія. І кожен як міг використовував це у своє благо. І ми з Євгеном Філатовим засіли трохи розбирати старі демки, якісь ідеї музичні, і почали накидувати певні такі скетчі нового альбому. І от ця демка була написана. Чомусь саме вона мені сподобалася. І на неї лягла мелодія відразу із текстом. Це, напевно, була така конкретна музична рефлексія мого стану. "Сеанс" присвячений нашому синові Сашкові, написаний з думками про нього. Це сингл про боротьбу з упередженнями та стереотипами. Він про те, що я зараз знаходжуся на шляху до чогось більшого, на шляху до перемоги над своїми страхами. І тільки коли вдасться побороти їх, я нарешті буду почувати себе гармонійно", ─ розповіла Ната Жижченко в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Разом із прем'єрою пісні "Сеанс", було представлено кліп на неї, режисером якого виступив Євген Філатов.

Зйомки відбувалися поблизу села Ходосівка в Київській області, і на них був присутній син Нати і Євгена ─ Сашко, якому на той момент виповнився один місяць.

"Цей трек було написано, ми не планували знімати на нього відео. Але потім, коли вже була ідея, що час після народження, і час без концертів, все одно треба використати на створення контенту і, в даному ракурсі, відеоконтенту, то ми вирішили, нехай це буде таке інтимне, своєрідне казкове відео про нас, про мене, про мій стан, про мої думки, про рефлексії, про стереотипи та боротьбу із ними, і з фобіями. І взагалі, така своєрідна музична сповідь, як би це гучно не було сказано. І от ми вирішили зробити так, як хотілося мені. І такого треку від ONUKA, напевно, давно ніхто не чекав, або, навпаки, чекав дуже давно. І мушу сказати, що от дуже розповсюджений коментар, що це схоже на перший альбом. Напевно для мене це великий комплімент, тому що все одно ONUKA, напевно, більш за все серед музичної аудиторії, асоціюється із першим таким лонгплеєм", ─ каже Ната Жижченко.

Над костюмами для кліпу працювала команда художниці і стилістки Лесі Патоки, на рахунку якої багаторічна робота з ONUKA, Pianoбой, Джамала, The Maneken, Panivalkova та іншими артистами.

"У роботі над костюмами ми продовжуємо тему ресайклінгу, що дуже близька особисто Наті: шукаємо нестандартні варіанти використання старих речей. Багато що для зйомок "Сеансу" ми придбали на барахолках і перетворили на справжні арт-об'єкти. Наприклад, лук зроблений зі старих лиж, а сагайдак ─ з тубуса для зберігання креслень, який ми декорували штучною шкірою. Не важливо, яку сировину ти використовуєш, цінні ідея і реалізація, а вийшло дуже круто! Я зберігаю лук і стріли зі зйомок кліпу і, думаю, ми iз задоволенням продамо їх якось на благодійної барахолці", ─ розповіла Леся Патока.

Анонсується, що до нового альбому ONUKА увійде 10 пісень.

Більше подробиць про альбом "Сеанс" дізнавайтеся у п'ятницю 2 жовтня з ефіру шоу "Селекція" на "Радіо Промінь". Початок о 19:00.