У Києві відбувся танцювальний протест

У Києві відбувся танцювальний протест

1 вересня представники клубної індустрії влаштували у Києві біля будівлі Уряду України вечірку-протест через заборону діяльності дискотек і нічних клубів. На танцювальний мітинг, який відбувся у формі клубної вечірки, люди вийшли з плакатами "Ви вбиваєте галузь" та "За чий рахунок будемо сидіти вдома".

0:00 0:00
10
1x

"Ми зібралися тут для того, в першу чергу, щоб врятувати робочі місця. Звернути увагу влади на те, що таке нічні клуби, що таке заклади харчування з організацією дозвілля. Вони самі не уявляють що це, вони прийшли не з цього бізнесу, вони не мають уявлення про цей бізнес і тому вони одним розчерком пера нас просто забороняють. Вони залишають нас без перспектив, без роботи, без дозвілля. Дозвілля ще багато видів існує, але ми прийшли сюди боротися саме за збереження наших робочих місць, за підтримку від держави. В першу чергу, ми просимо надати нам якусь альтернативу. Якщо ми не можемо працювати, ми усерівно маємо існувати, ми маємо вижити. Якщо ви хочете вберегти нас від  небезпечного вірусу, не потрібно вбивати нас, залишати напризволяще, щоб люди без перспективи лишалися і починали влаштовувати бунти від голоду. Ми маємо право заробляти собі на життя і на лікування, в тому числі й від вірусу цього. Ми не розраховуємо на допомогу держави, не існує в Україні безкоштовної медицини, і якщо ми захворіємо на будь-яку іншу болячку крім ковіду, то ніхто нас не буде лікувати крім нас самих. Саме цьому нам потрібно працювати і заробляти кошти", – заявив на мітингу арт-директор київського клубу Forsage Антон Некрасов.

 

 

Нагадаємо, з 1 вересня Уряд України посилив карантинні заходи і заборонив діяльність нічних клубів та дискотек, аргументуючи своє рішення зростанням випадків зараження коронавірусом.

3 вересня проти заборони концертів під Кабміном протестуватимуть представники концертної індустрії.

ФОТО: УНІАН