"Систематично працює на Росію": Михайло Жернаков про те, що не так із Окружним адміністративним судом Києва

"Систематично працює на Росію": Михайло Жернаков про те, що не так із Окружним адміністративним судом Києва

17 липня Національне агентство НАБУ повідомило про те, що проводить обшуки, зокрема в Окружному адміністративному суді Києва. Це другі обшуки, перші відбулися понад рік тому. НАБУ повідомило про підозри очільнику суду Павлу Вовку, його заступнику та ще п’ятьом суддям. Детальніше про ситуацію розповідає голова правління "Фундації де-юре" Михайло Жернаков.

0:00 0:00
10
1x

Слідство вважає, що Павло Вовк очолив злочинну організацію, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у його роботі. Також НАБУ стверджує, що судді Окружного адміністративного суду ухвалювали рішення в інтересах політичних еліт, бізнесових структур та у своїх власних інтересах.

Ось відповідь самого Павла Вовка: "Происходящее в последнее время вокруг судебной системы, мне кажется, дает основания говорить о существовании некоего плана, в котором Украине уготована не самая почетная роль. Группа иностранных агентов и их пособников на заказ иностранных государств пытаются захватить судебную ветвь власти и через неё контролировать Президента, страну, лишить её суверенитета. Для этого и используется такие институции как НАБУ. [...] Мы отстоим справедливость и независимость судебной системы, по крайней мере, я буду за это бороться".

Михайло Жернаков коментує повідомлення судді: "В реакції Павла Вовка ще не вистачає слів про рептилоїдів та шапочку з фольги. Це все абсолютно російська історія розповідати про іноземний вплив, іноземних агентів і так далі. Звичайно, нічого більше не залишається, коли на плівках чути, що вони самі себе називають політичними проститутками, кажуть "тим – 30, тим – 10", "ми вірою і правдою служили, поки нас не началі кидать", тобто навіть кримінальний жаргон у цих людей чути. В принципі, вони за означенням чи за своєю суттю є такими. Очевидно, що ситуація абсолютно чорно-біла. Хтось  розповідає, що НАБУ щось там відпрацьовує, але НАБУ єдине з органів правопорядку працює згідно закону.

Президент мовчить. Він реагує на все, що завгодно, окрім абсолютно ганебної ситуації з Окружним судом, що означає лише одне – президента повністю влаштовує все, що там відбувається. Більше того, президент декілька тижнів тому подав законопроєкт, яким повноваження цього суду фактично збільшуються і який цьому суду віддає важелі впливу на процес відбору всіх суддів в Україні. Його достатньо чітко просили подати законопроєкт про ліквідацію Окружного суду, тому що це єдине, чим можна зараз зарадити і знешкодити цей розсадник корупції і російського впливу. Президент єдиний, хто може внести його у Верховну Раду. Тим не менше, він не реагує".

Фото: УНІАН