Сергій Жадан став ведучим радіостанції на Донбасі

Сергій Жадан став ведучим радіостанції на Донбасі

Сергій Жадан став ведучим волонтерського радіо "Тризуб ФМ", що базується у Карлівці та мовить зокрема на окуповані території Донбасу.

0:00 0:00
10
1x

"Ми з "Тризубом" давно знайомі. Під час наших волонтерських поїздок, коли ми тут виступали з музикантами, регулярно сюди заїздили. Не перший рік з ними знаємося. І от, востаннє були місяць тому, і ми з Ігорем Ященком, який відповідає за це господарство, сиділи, говорили, і спонтанно виникла ця ідея - спробувати попрацювати. Ну, і тут великою мірою карантин спрацював, всі засиділися по домівках, хочеться якоїсь роботи, хочеться приносити людям користь", - розповів Сергій Жадан в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Окрім трансляції в фм-діапазоні Донбасу ефіри Сергія Жадана на "Радіо Тризуб ФМ" активно поширювалися у соціальних мережах і мали велику аудиторію. Сергій Жадан зв'язувався з популярними музикантами, громадськими діячами та обговорював резонансні події та останні новини.

"Ми підключили соціальні мережі, підключили Фейсбук і Ютуб, і, в принципі, наша аудиторія різко розширилася. Кожен наш стрім збирає по 15-20 тисяч людей, які за цим слідкують. Багато хто пише, при чому, пишуть з цілої України, і з цілого світу українці. Тому ця робота дуже цікава. Я не передбачав, що буде такий інтерес з боку аудиторії, для мене, скоріше, це був просто такий експеримент, а також бажання підтримати хороших людей. Але пішла неабияка реакція, неабияка віддача, і я тепер серйозно думаю про те, що робити далі. Можливо, дійсно варто продовжити щось в цьому напрямку. Ця робота і ці ефіри, показали таку, ніби й очевидну річ, але, насправді, нам страшенно бракує нормального українського контенту. Дуже бракує нормального радіо, нормального телебачення, ютуб-каналів українських. На все це є, виявляється, величезний запит. На все це є величезна аудиторія українців, які готові все це сприймати", - каже  Сергій Жадан.