5 порад від дієтолога, як обирати та зберігати полуницю

5 порад від дієтолога, як обирати та зберігати полуницю

На що потрібно звертати увагу при купівлі полуниці, як її вживати та зберігати і чи можна давати ягоди малим дітям Українському радіо розповіла сімейний та дитячий дієтолог Юлія Трофімчук.

Дієтолог Юлія Трофімчук дала декілька порад, які допоможуть не помилитися з вибором ягоди:

1. Загальний вигляд ягід та сорт:  треба поцікавитись сортом, адже від нього залежить і колір полуниці, і її розмір. Тому що дуже багато людей вважають, що коли полуниця дуже велика, це через нітрати. Але це не так, адже все залежить від сорту.

2. Пружність полуниці:  вона не повинна бути ані занадто твердою, ані занадто м’якою.

3. Хвостики: вони обов’язково повинні бути зеленого кольору. Відсутність хвостиків чи хвостики коричневого кольору мають насторожити.

4. Колір полуниці: все залежить від сорту, але полуниця повинна бути яскраво червоного кольору, без зелених вкраплень. Якщо вона яскравого бордового кольору, це може свідчити, що в ній більше нітратів, ніж має бути.

5. Походження полуниці: на Півдні вона починається на початку травня, а в нас – трохи пізніше.

"Аби отримати найбільшу користь від полуниці, її, звісно, треба їсти у свіжому вигляді. Якщо ж ми збираємось зберегти її на зиму, то найкраще – заморозити ягоди. Для цього можна їх подрібнити у блендері або заморозити великі ягоди цілими", – розповіла Трофімчук.

Також дієтолог наголосила, що хоча українці й люблять компоти та варення, проте треба розуміти, що там вже вітамінів немає, це звичайний десерт.

"Якщо ви купили полуницю на кілька днів, її в жодному разі не можна мити, оскільки ягоди зіпсуються. Полуницю варто тримати немитою в холодильнику, а перед вживанням її обов’язково треба промити", – пояснила Юлія Трофімчук.

Наостанок дієтолог звернула увагу на ситуацію, коли є перестороги, що полуниця може бути нітратною, або хочеться дати ягоди малій дитині: "Тут найкраще вимочити полуницю близько години у прохолодній воді".

ФОТО: pixabay