Голосування за Саакашвілі: "Слуга народу" ще не має рішення, "ЄС" не підтримає

Голосування за Саакашвілі: "Слуга народу" ще не має рішення, "ЄС" не підтримає

Сьогодні, 24 квітня, Верховна Рада України проведе позачергове засідання. Депутати зберуться, аби спробувати розблокувати підписання двох законів: "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" та "Про місцеве самоврядування в Україні", а також розглядатимуть ще низку законопроєктів. Чи вийде реалізувати заплановане та чи будуть сьогодні голосувати за призначення віцепрем’єр-міністром Міхеїла Саакашвілі Українському радіо розповіли народний депутат від партії "Слуга народу" Віталій Безгін та нардеп від фракції партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

0:00 0:00
10
1x

"Сьогодні об 11 годині відбудеться зустріч пана Саакашвілі з фракцією. Мабуть, певні висновки та рішення будуть ухвалені після цієї зустрічі, тому наразі передчасно говорити про якусь остаточну позицію фракції. Ми не бачили ані стратегічного бачення й позиції пана Михайла, ані того, що закладають під форматом "віцепрем’єр з питань реформ". Тому я не думаю, що дане рішення потрапить у порядок денний, навіть якщо буде два позачергові рішення", –  розповів депутат партії "Слуга народу" Віталій Безгін.

За його словами,  жодних гарантій він дати не може, але, оскільки ретельних консультацій в більшості ще не відбувалось і вони відбудуться за дві години до відкриття засідання, більш правильним буде трохи відтермінувати дане рішення.

Проте інсайдери фракції розповідають, що якщо на зустрічі з Саакашвілі буде підтримка хоча б 70 % фракції, то це питання винесуть в зал, але шукатимуть підтримку в інших фракціях.

 "Це стандартна практика для "Слуги народу", адже в нас є "право блокуючої меншості". Що стосується інших фракцій, то, я думаю, скоріш за все мова йде про депутатську групу "Довіра" та фракцію "Голос". Але все одно це питання подальших консультацій", – пояснив Віталій Безгін.

В свою чергу народний депутат від фракції партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко  повідомив, що на 11 годину в них також заплановане засідання фракції: "Але, наскільки я розумію, Саакашвілі до нас не збирається. Хочу нагадати, що ми єдина фракція в парламенті, яка жодного разу не підтримала жодне кадрове призначення від діючої влади і я не бачу підстав, щоб цього разу ми змінили свою позицію".

Він висловив свою думку з приводу можливого призначення Міхеїла Саакашвілі, та зазначив, що для цього є кілька підстав: "Перша підстава, чому Саакашвілі хочуть ввести в Уряд, це те, що Зеленський поводить себе як дитина, яка нашкодила, а тепер шукає дорослого, який це розгребе. Напевно, йому здається, що Саакашвілі є таким дорослим. А друга причина, мабуть, те, що йому здається, що не вистачає шоу. Якщо Саакашвілі буде призначений, то нудно не буде. І з того, що я бачив раніше в діяльності пана Михайла, його шоуменство може бути спрямоване на будь-кого, в тому числі й на самого пана Зеленського". 

Нардеп партії "Слуга народу" Віталій Безгін розповів також й про інші законопроєкти, яким парламент приділить увагу найближчим часом: "В нас є кілька заблокованих законопроєктів, зокрема й регламентний законопроєкт, де три чи чотири постанови, що його заблокували, та децентралізаційний так само. Я переконаний, що тут жодних проблем немає і це питання винятково технічне. Голоси на розблокування обох законопроєктів стовідсотково є і це питання півгодини роботи в залі".

"Банківський (так званий "антиколомойський" – прим. редактора) законопроєкт вже пройшов більшість правок на комітеті податкової політики, в понеділок там останнє засідання. І, я думаю, що на наступному тижні з ймовірністю 99 % даний законопроєкт вийде для другого читання в зал засідань", – підсумував Віталі Безгін. 

ФОТО: РБК

Останні новини
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
Продати Patriot для України можуть країни Європи або Близького Сходу — експерт
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
На Запоріжжі знайшли притулок 228,5 тисяч ВПО – Мироненко
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Промінь рекомендує: Vitaliia, Гурт Дно з треком "Це тільки демо" (за участі Мухи Мухича і Caronlil)
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Кримську кампанію Болбочана називають однією з найуспішніших спецоперацій ― історик
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Наслідки ракетного удару в Чернігові: постраждалим виплатять грошову допомогу
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук