Нардеп Горбенко про те, як коронавірус поширюється у Верховній Раді

Нардеп Горбенко про те, як коронавірус поширюється у Верховній Раді

Як коронавірус поширюється у Верховній Раді, чи можуть лікарі визначати наявність коронавірусної інфекції лише за симптомами та як забезпечена Олександрівська лікарня, яка лікує хворих на COVID-19 Українському радіо розповів народний депутат фракції «Слуга народу», який успішно подолав коронавірус, Руслан Горбенко.

0:00 0:00
10
1x

"Зараз почуваю себе задовільно. Намагаємось лікувати залишкові ознаки пневмонії, тому ще 7-10 днів буду на домашньому лікуванні",  –  розповів Руслан Горбенко.

Перші симптоми у нардепа з’явились 19 березня, однак перед тим він закордон не виїжджав, що свідчило про зараження від когось з колег: "Було опитування, з ким я спілкувався, і вся інформація повідомлена керівництву фракції. Фракція зробила висновки і на наступному засіданні всі депутати були в масках та рукавичках, а дехто – навіть в окулярах".

"Проте я не знаю від кого заразився, бо, на жаль, ця хвороба за ДНК не відслідковується. Скоріше за все, доторкнувся десь за дверну клямку і потім до обличчя, тому що перші симптоми були такі, наче в очі потрапила лимонна кислота. Думаю, зараження відбулось не респіраторним шляхом, а через доторк",  –  пояснив Горбенко.

За його словами, перші тести на коронавірус йому зробити в день госпіталізації, 21 березня, проте, попри наявність захворювання, вони виявились негативними: "Я був одним з першої сотні, з якими зіткнулися лікарі, тому досвіду в них ще не було, щоб на 100 % за симптомами визначати. На той час тести, які я здав 21 березня, показали негативний результат, але симптоми повністю показували, що захворювання є. Додатковий тест, який був зроблений 23 березня, показав позитивний результат і ми вчасно розпочали лікування саме коронавірусу. Зараз же на 99 % наші лікарі можуть за симптомами визначити, чи є у вас захворювання коронавірусом, чи ні".

"Щодо лікування, то при гострих респіраторних захворюваннях нижніх дихальних шляхів, коли у вас вже є пневмонія, застосовують "Плаквеніл". Коли у вас легкі ознаки і симптоми коронавірусу, то лікарі завжди обмежуються противірусними препаратами та антибіотиками. “Плаквеніл” дуже тяжкий препарат: перші три дні було таке відчуття, ніби легені пройшли хімчистку хлором. Тому він використовується лише в середніх та тяжких випадках",  – зазначив Руслан Горбенко.

Народний обранець лікувався в Олександрівській лікарні, про яку відгукується дуже позитивно: "Це взірцева поліклініка всієї України і, можливо, одна з найкращих поліклінік на просторі колишнього СНД. Підготовка та оснащення медичного персоналу там на 100 %. Тому тут жодних зауважень немає". 

"Щодо карантинних заходів, запроваджених Кабміном, то я вважаю їх вчасними. На початках люди не розуміли, яке в них захворювання, і йшли до лікарів, продовжували спілкуватись зі своїми родичами, не йшли на обсервацію, карантин, аби обмежити поширення вірусу. Але щоб донести нашим громадянам всі приписи потрібно значно більше часу, тут недостатньо лише одного розпорядження про карантин чи протоколів", – висловив свою думку Горбенко.

Також народний депутат фракції "Слуга народу" повідомив, що опорні інфекційні лікарні забезпечуються масками з респіраторами в першу чергу: "На жаль, наші громадяни з симптомами ГРВІ звертаються не у профільні медичні заклади, а просто до свого терапевта.  Хоча наголошу, що я був одним з першим, коли це все починалось і можна було побачити, що медсестри, лікарі були в масках з респіраторами, а санітарки були ще в звичацних масках. Проте на 3-5 день лікування весь медперсонал був забезпечений масками з фільтрами".

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з яких 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 224 нові випадки.

ФОТО: www.facebook.com/ruslan.gorbenko.7

Останні новини
Наказ убити Вакуленка віддали представники ЗС або спецслужб Росії — OSINT-аналітик
Наказ убити Вакуленка віддали представники ЗС або спецслужб Росії — OSINT-аналітик
Курс гривні коливається. Але потрошку — Крамаренко
Курс гривні коливається. Але потрошку — Крамаренко
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук