Життя після коронавірусу триває – пасажирка Diamond Princess

Життя після коронавірусу триває – пасажирка Diamond Princess

Українка, яка підхопила коронавірус і пережила ізоляцію на круїзному лайнері "Diamond Princess" в ефірі Українського радіо розповідає про перебіг хвороби та дає поради щодо убезпечення від зараження.

0:00 0:00
10
1x

Які у вас були симптоми хвороби?

Я була останньою в списку на проходження тестів, тобто карантин уже було закінчено. В мене піднялася температура, вона не була занадто високою, тож мене спочатку ізолювали в моїй каюті до результатів тестів. Вранці лікар повідомив, що мій тест позитивний. Це було психологічно важко сприйняти, але фізично в мене не було жодних симптомів. Лікар сказала, що моє тіло бореться з вірусом таким способом. Жодні симптоми не проявлялися. Мене щоранку в лікарні перевіряли на наявність нових симптомів, але нічого не було. Тому на сьомий день перебування в лікарні мені зробили додатковий тест, який виявився негативним. Через день мені зробили ще один тест і він також був негативним. На одинадцятий день я вийшла з лікарні. З моїх знайомих і з тих, з ким я спілкувалася важких симптомів не було ні в кого. Лише один громадянин Румунії мав проблеми з диханням і в нього німіли кінцівки. Наразі всі перебувають вже вдома.

Як змінилося ваше життя після повернення в Україну?

На час евакуації українців до Санжар я ще не знала, що в мене був коронавірус. Мені було дуже неприємно, оскільки на борту було понад 40 національностей і були жарти в мій бік, що мене мовляв чекає "теплий" прийом удома.  Після повернення додому, на перший час у мене були засоби індивідуального захисту. Мені дали їх з собою в дорогу. Потім я все замовляла онлайн. Я сама себе ізолювала, ніхто з лікарів мені не телефонує. В мене немає страху повторно заразитися. Я сприймаю ситуацію такою, як вона є. Зараз я створюю тренінги, читаю, роблю те, що мені цікаво, практикую медитацію. Крім того, слухаю поради фахівців, як позбутися від стресу, як знайти себе, адже, все що стається в житті стається з якоїсь причини.

Як убезпечитися від зараження?

Усім близьким я раджу берегтися, якнайменше виходити з дому, використовувати маски, а також збалансовано харчуватися. На лайнері не було жодної дієти. Був стандартний режим харчування. Зараз я намагаюся їсти багато фруктів і овочів, намагаюся не їсти борошняних виробів і займаюся фізичними вправами. Під час перебування на лайнері я займалася щодня на свіжому повітрі у себе на балконі. Це дозволяли і навіть заохочували тамтешні лікарі.

Фото Вікіпедія