В Україні запровадили тритижневий карантин

В Україні запровадили тритижневий карантин

Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

На засіданні  уряду прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно уряд до 1 червня забороняє експорт з України товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення. Міністр охорони здоров’я зазначив, що наразі в наявності є 15 млн масок індивідуального захисту.

Кабмін запровадив обмеження на проведення масових заходів, в яких заплановано участь 200 і більше осіб, проте це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на 3 тижні.

Через спалах коронаірусу Україна може закрити кілька контрольних пунктів пропуску на кордоні. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами слід залишити для перетину кордону лише міжнародно визнані пункти пропуску. Вікторія Сюмар на своїй сторінці у фейсбук повідомляє, що з 219 КПП залишиться 49. Крім того, уряд планує скасувати авіасполучення з деякими країнами.

Загалом по країні було перевірено 43 повідомлення про підозру на коронавірус, лабораторно підтверджено один випадок. Від завтра обмежать навчальний процес у школах та вишах і запровадять дистанційне навчання. Також скасують масові заходи. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.  Він звернувся до керівників установ з пропозицією переглянути робочий графік для працівників, які мають малолітніх дітей. Громадський транспорт поки працюватиме в звичному режимі. Наразі увесь столичний рухомий склад двічі на добу обробляють дезінфікуючими засобами.

Фото Погляд