Учасниця Нацвідбору на Євробачення Garna: я несу в собі таку цінність, як внутрішня краса

Учасниця Нацвідбору на Євробачення Garna: я несу в собі таку цінність, як внутрішня краса

Вона вважає, що несе в собі таку цінність, як внутрішня краса. У її пісні "Who you are" є зміст, який може сподобатись людям, які не можуть знайти себе і які відчувають себе невидимками. Співачка Garna (Альона Левашева) в ефірі Радіо Промінь розповіла, як наважилася піти на Нацвідбір на Євробачення, яким є меседж її творчості та що вирізняє її з-поміж інших артистів.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Цьогоріч на Євробачення планують поїхати артисти, які вже частенько потрапляли в ротацію на Радіо Промінь. Про багатьох ми чули давно. Твоє ім‘я стало нам відоме лише з оголошенням учасників Нацбідбору. Де ти переховувались як Garna і чому ми раніше не мали можливості чути твої пісні?

— Я виступала з окрестром. У мене ще є кавер-бенд. Я співала завжди кавера. Півроку тому до мене прийшла ідея зробити авторський проект, і я знайшла в собі сили й зробила цей проект. І у мене були давні плани виступити на Євробаченні.

А що для тебе Євробачення? Як ти взагалі наважилась на цей крок?

— Я вже десь 10 років співаю кавера. І одного дня я просто зрозуміла, що я хочу співати своє. І у мене є, що сказати. У мене дуже цікава, на мій погляд, історія, яку я розкриваю у своїх піснях. З’явилась така мета виступити на Євробаченні, щоб мене почули якомога більше людей, почули мою пісню і, можливо, впізнали десь себе у моєму змісті пісні. Пісня називається "Who you are". І колись я придумала цю пісню для того, щоб почати все заново.

Що тебе вирізняє з-поміж інших учасників, окрім того, що у тебе є своя історія?

— Я несу в собі таку цінність, як внутрішня краса. Я хочу це нести. Тому що з дитинства мені цього не вистачало, і мене дуже ображали в дитинстві. І це було, коли я починала співати вже у дорослому віці. Мене не брали в кавер-бенди, я не могла виступати у клубах. Мені говорили, що я "неформат". І мені було тяжко себе реалізувати, тому я через ці роки пройшла, змогла пройти кастинг в оркестр, в якому я співаю 5 років, і теж було багато негативних коментарів. Мені вдалося це пережити. І зараз я є "Garna". Коли я зрозуміла, що люди приходять і говорять: "Та ти гарна", і мене це дуже підтримувало. І я продовжувала розвивати свій талант, щоб бути ще кращою. Мені хочеться, щоб люди бачили те, що всередині: талант і унікальність. Мені хочеться це нести, і я дуже хочу, щоб всі люди це відчули.

У пісні "Who you are" дуже важливий меседж. Це така особиста історія. Взагалі за яких обставин ти написала цю пісню?

— Обставини були такі, що я дуже довго писала кавера і виступала з окрестром на великих майданчиках.  Так було десь два-три місяці в півроку. І коли я поверталася додому, було таке відчуття, що я невидимка. Мені дуже хотілося нести щось своє, щоб мене запам‘ятали не за тими піснями інших артистів, які я співаю. Хотілось співати щось, що буде мене відображати.

Наступив момент, коли закінчився тур і ми були в Одесі, я зрозуміла, що пора щось робити. І у мене були пісні до цього моменту. Якось так накипіло. Я сіла за інструмент, за фортепіано, і запитала себе: "Хто я?". І я уявила, що стою на великій сцені. І я запитую це у всіх людей, які мене дивляться. Я хотіла, щоб вони мені відповіли, хто я, тому що коли я з ними, коли я співаю для них, я справжня, щаслива. А коли я залишаюся наодинці, я як невидимка, людина, яка нічого з себе не представляє. І народилася ця пісня. Я написала її за 10-15 хвилин. Я написала, і вона лежала на диктофоні. Приїхала додому і спробувала її зіграти, зробила демку, аранжировку, вона залишилась й лежала. Потім, коли я зрозуміла, що треба починати, вже час, я поговорила з Олексієм, з моїм другом, і говорю: "У мене є пісня. Мені здається, що вона дуже підійде до Євробачення. В ній є зміст, який може дуже сподобатись людям, які теж не можуть знайти себе, які відчувають себе невидимками, які живуть не зовсім своїм життя".

Хітовий саунд, дуже щільне аранжування... Відчувається рука досвідченого бітмейкера, який став Роман Непомнящий. Наскільки сильно змінювалась пісня від першого варіанту?

— Він її доробляв. Було десь 8 варіантів цієї пісні. Вона була під гітару. Я її бачила трішки такою кантрі. А потім подумала, що це не той меседж, який потрібен був бути. Ми почали її доробляти і робити більш цікавою, щоб вона була у світових тенденціях музики, щоб її зрозуміли.

Була колоритна версія з українськими інструментами, але потім я зрозуміла, що хочу лишити лише сопілку у приспіві. Коли ми з командою доробили пісню, ми звернулись до Романа, і він її доробив, почув по-іншому. І буквально за вечір вона стала такою, якою її зараз можна почути.

Якою буде твоя постановка?

— Вона буде потужною, бо я люблю, щоб все було круто, гучно, щоб було багато світла та вогню на сцені. Але я не буду розкривати всі карти. Вмикайте прямий ефір 15 лютого і дивіться.

Прослухати повну версію.