Учасниця Нацвідбору на Євробачення KRUTЬ: пісня "99" може полікувати рани, це життєрадісний маніфест

Учасниця Нацвідбору на Євробачення KRUTЬ: пісня "99" може полікувати рани, це життєрадісний маніфест

Вона вважає, що головне на сцені — це душа. Її конкурсна пісня "99" може полікувати рани і є життєрадісним маніфестом, адже KRUTЬ — це нове покоління кобзарок, які співають про хороше, а не про сумне. Співачка та бандуристка Марина Круть в ефірі Радіо Промінь розповіла, як давно хотіла потрапити на пісенний конкурс та як була створена пісня, що має торкнутися всіх.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Як давно ти хотіла прорватися на Євробачення і чи легко було це зробити?

— Чесно, я думаю, що коли ти займаєшся музикою у такому напрямку, ти собі будуєш якісь плани. Чи було це в моїх планах? Скажу неоднозначно: "так" або "ні". У 2018 році у своєму блокноті (я там пишу плани на рік, і це були мої плани на 2019-й) я написала собі таку невеличку примітку: поїхати на Євробачення. І я забула про те. І в кінці 2019 року — стається.

Наскільки давно ти стежиш за Євробаченням. Хто вразив тебе? Хто запам’ятався?

Сальвадор (Сальвадор Собрал — переможець "Євробачення-2018" — ред.) просто неймовірний.  Після його перемоги я розумію, що і моя перемога також можлива. Тому що Сальвадор — це музика щирості, музика простоти, музика того, що насправді де б ти не був, на якій би сцені не співав, оце все шоу, яке позаду, екрани, світло, балети, костюми, макіяжі, інтерв’ю, промо-ролики — це все класно. Але коли немає душі, то все це мертве. А коли є душа, це твоя найбільша декорація. Це твоє найбільше світло.

Як гадаєш, для того, щоб виграти Євробачення треба бути фріком?

— Можливо. Як і в інших шоу, так і у цьому конкурсі я розумію, що кожного року є своя тема. І цього року також є тема Євробачення. Чи я до неї потрапляю? Не знаю. Я все ж таки топлю за те, що якщо у тебе класний продукт, якісна пісня, все буде класно. Незалежно від теми, від того фрік ти чи не фрік. Чесно, я рахую себе фріком. Бо на фоні Євробачення, міжнародного конкурсу, я точно фрік.

Поки що до тебе нікому не спадало на думку вийти на сцену Євробачення з бандурою.

— Я просто не знаю людей, які роблять щось схоже у такі дні. Хотілось би, щоб з часом мені виросла конкуренція. Щоб виросли діти-бандуристи, які могли б зробити достойну конкуренцію конкретно у вокальному жанрі.

Твоя конкурсна пісня називається "99". Вона з’явилася завдяки твоєму другу, саундпродюсеру твого альбому "Albino" і наставнику Михайлу Клименку (Adam). Це правда, що пісня була написана у дорозі?

— У дорозі? Хто це вам таке сказав? (сміється). Насправді це правда. Вона майже у дорозі була написана. По тій причині, що я писала її у турі. У мене були невеличкі вихідні між концертами, і замість відпочинку я їхала на студію до Міши. Коли я взнала про Євробачення, коли я захотіла записати цю пісню, я прийшла до нього і сказала: "Слухай, друже. Ми з тобою зробили альбом і дует. Не кидай мене на Євробаченні, я тебе прошу. Ти вже маєш величезний досвід і хорошу карму на Євробачення. Ви вже разок виграли. То давай виграємо ще раз". Ми довго думали про що написати пісню. І, мабуть, найчеснішим стало те, коли ти пишеш пісні про себе, коли ти пишеш про своє нутро, про якісь людські речі, які торкаються не тільки тебе, а й усіх. Пісня, яка може трошечки полікувати рани, трошечки дати позитиву, оптимізму і, дай Боже, посмішок. "99" — це про життя. Це життєрадісний маніфест. Такі кобзарки, як я, віщаємо про добре, про хороше, тому що ми хочемо про це говорити.

Якою буде постановка твого номеру? Ти вже розсекретила один момент, що буде спеціальний мультиплікаційний фільм.

— Кліп є мультиком, який буде нам слугувати у номері допомогою. Звичайно, крім цього всього, у мене буде величезна підтримка у вигляді моїх бек-вокалістів, яких я набрала "своїх-своїх". Вся команда, з якою ми працюємо, це така моя невеличка родина, з якою мені просто в кайф і просто класно йти цей шлях. Я буду дивувати тим, що мені дано природою і своєю місією. Я буду дивувати бандурою і своєю енергією. І я вважаю, що це найсильніший спецефект — душа.