Пісню для Євробачення ми записали практично на кухні – учасники Нацвідбору гурт MoonZoo

Пісню для Євробачення ми записали практично на кухні – учасники Нацвідбору гурт MoonZoo

Чи довго вагалися музиканти, перш ніж створити конкурсну пісню, на що готові заради перемоги та хто такий F.M.F. Sure, разом з яким вони виступатимуть у другому півфіналі радіо промінь розповіли вокаліст гурту MoonZoo Олександр Васетський та репер Френсіс F.M.F. Sure.

0:00 0:00
10
1x

Розкажіть, як ви знайшли один одного як творчі одиниці?

Френсіс: ми знаємо один одного вже протягом двох років, працювали в одній будівлі і одного разу я спитав Сашка,чи він робить музику, він відповів "так" і спитав мене, чи я роблю музику. І я також сказав "так". З того часу ми почали співпрацювати, наш перший трек називався "Colder".

Як так сталося, що ви опинилися на Нацвідборі на Євробаченні?

Олександр: для нас це дуже потужний челендж, чи зможе вперше в українській історії група без продюсера, потужної фінансової підтримки, без лейблу перемогти в нацвідборі. До цього, наскільки я знаю, таких випадків не було, тому для нас це дуже висока планка, особливо зважаючи на те, що ми пісню написали і записали практично на кухні. Ми не маємо доступу до якихось потужних ресурсів, тим не менш ця пісня пройшла на конкурс, а на конкурсі всі рівні.

Френсісе, а як ти ставишся до Євробачення? Ти стежиш за ним?

Френсіс: в першу чергу для мене Євробачення – це чудова платформа, де ми можемо показати свій талант і де всі рівні. Також Євробачення – це те місце, де ми можемо поділитися з великою аудиторією своєю музикою та показати себе. Моєю улюбленою піснею з Євробачення є пісня Джамали.

 Що наразі відбувається з виробництвом пісні, яка має пролунати на Нацвідборі?

Олександр: пісня була готова в той самий день, коли її потрібно було відправити, ми хочемо її презентувати 3 лютого одразу з відео. Вона розповідає про кілька секунд, які, я думаю, пережили всі. Йдеться про кілька секунд, коли ти дивишся на екран телефону і вагаєшся, подзвонити коханій людині чи ні. Коли ми будуємо відносини з людьми, яких ми любимо, то часто потрапляємо в такий лабіринт вагань, зволікань. Насправді посил пісні дуже простий – не потрібно нічого боятися і треба робити перші кроки якнайшвидше.

Як ви підходили до цього? Об’єдналися спеціально для цієї пісні чи далі буде якийсь проєкт?

Олександр: ми насправді один одного добре доповнюємо. Якщо MoonZoo – це щось більш меланхолійне, спокійне, то Френсіс – це просто пучок енергії, контраст, який на концертах дає дуже класний ефект. Щодо пісні, то F.M.F. Sure записався в останній день, за 40 хвилин написав і записав партію. До цього ми ї навіть не хотіли йому показувати, щоб не зіпсувати враження, бо вона дуже багато разів мінялася.  

А чи є  вас якісь забобони щодо виступу?

Френсіс: для мене головне перед шоу відкинути всі погані думки, погані вайби і налаштуватись тільки на позитив.