"Буде тільки пісня, почуття й мій голос" – Олександр Порядинський про Нацвідбір на Євробачення

"Буде тільки пісня, почуття й мій голос" – Олександр Порядинський про Нацвідбір на Євробачення

Про прийняття себе, пісню для Євробачення та шанси на власну перемогу радіо Промінь розповів учасник Нацвідбору на Євробачення, переможець шоу X-Factor-4 Олександр Порядинський.

Про пісню "Savior", яку ти написав та виконав спеціально для нацвідбору на Євробачення-2020, ти пишеш у інтернеті, що це не просто ліричний трек із насиченим саундом. Ти звернувся до важливої теми, яка на твою думку не залишить байдужим нікого. Що то за тема?

– Насправді там лежить значно більше, ніж на поверхні. В житті кожного з нас бувають ситуації, з якими складно впоратись самостійно. Іноді варто подивитись, хто є поруч, можливо, саме ці люди є мотиваторами, які вас підтримають, а можливо ви встанете самі. Але для мене особисто тут закладено набагато більше. Ще коли я почув цю після в режимі демки, я отримав цю емоцію, прилив сил, енергії. З самого початку ця пісня про те, що потрібно прийняти себе. Такий в мене внутрішній посил, що це гармонія.

А коли ти прийняв себе: до того, як почалися перетворення, адже ти схуднув на 60 кг, чи після?

– Я комфортно себе почував й тоді, коли був "пишкою".

А в тебе є якась своя фірмова дієта чи вправи?

– Фірмових немає, хоча мене часто запитують про те, як я схуднув, і аби я розказав секрет. У більшості випадків я жартую, що це пігулки з AliExpess, але насправді немає ніяких секретів і всі все знають. Я до того теж все знав, просто не діяв.

Ок, давай про Євробачення. Ти взагалі стежиш за конкурсом? Можливо, маєш якихось кумирів попередніх років, якщо не говорити про українських?

– Ще коли був X-Factor, Голос країни я мріяв, ще змалку уявляв, що я великий артист, це було постійно. За Євробаченням я слідкую дуже давно, пам’ятаю ще як Тіна Кароль їздила.

Як ти оцінюєш свої шанси на перемогу? Чи не рано ще тобі, адже ти такий юний?

– Я цілком з вами згоден, можливо. Але я дуже цього хочу, хочу представити Україну.

А як ти вважаєш, що цього року переможе на Євробаченні: лірика чи драйв, мінімалізм чи фріки, шоу чи музика?

– Тут і гадати не потрібно, спрацює те, що сподобається людям. А це вже залежить від того, як учасники підготувались до цього, хто що хоче сказати і як він зможе це показати. В мене, наприклад, пісня більш змістовна, я більше несу енергетику, сенс. Хтось більш розважальне, хоче показати якийсь кач, або ми хочемо показати музику, або хочемо показати шоу.

А як ти плануєш доповнювати свою пісню в сенсі шоу?

– Є люди, які фарбують собі волосся, роблять пірсинг і так далі. Я тільки за, робіть, що хочете, але я такий,як я є. Я прийшов в джинсах і кофті і я вийду в принципі такий самий на сцену. Я думаю нічого надприродного не буде, буде тільки пісня, почуття, мій голос і все. Я простий і в мене немає нічого, щоб я міг одягати, кричати, робити суперпостановки.

А хто працював над саунддизайном пісні?

– Це не було так складно. Була задача, що треба пісню на Євробачення, адже я вже третій рік ходжу, в мене були раніше пісні про кохання. А цей рік звернули, що потрібна пісня, шукали й знайшли. Не було сперечань, саунддизайнів. Я дивлюсь на музику, яка мені подобається, і це просто інструменти, там немає якихось нових, унікальних ходів, чогось надзвичайного. Я сприймаю музику виключно як почуття, більше для мене нічого немає.