“ДахаБраха” записали у Бразилії новий альбом

“ДахаБраха” записали у Бразилії новий альбом

Група “ДахаБраха” у 2020 році випустить новий альбом, який музиканти записали восени 2019 року у Бразилії. Музиканти планували випустили новий альбом напередодні свого шоу у київському Палаці Спорту, що відбулося 6 грудня, однак не встигли доробити пісні до ідеального звучання.

0:00 0:00
10
1x

“Щодо нашого нового альбому, ми його записали у Бразилії ще у вересні. Але, робота, щоб він звучав якнайкраще, ідеально, вона триває. Вона складна, марудна і довга, як завжди. Будем дивитися, коли ми його видамо. Отже, це будуть композиції, їх буде до десяти. За великим рахунком, вони є нашими напрацюваннями за той час, поки ми репетирували після написання попереднього альбому. Час від часу у нас виникали ідеї, ми їх втілювали. Деякі композиції, які ми дуже давно вже зробили, але вони не ввійшли до жодного альбому, вони теж, як нам здається, за форматом підійшли до цієї платівки. Нам здається, що це матеріал - один із найкращих, що ми взагалі зробили.

З нетерпінням чекаємо з нашими фанатами на вихід цього альбому. Швидше за все, він буде називатися Alambari , за назвою місцини, де ми записували цей альбом у прекрасних умовах, на природі з гарним краєвидом, з гарною командою, гарною їжею і в чудовій творчі атмосфері. Тож, чекаємо”, - розповів в ефірі чарту “Селекція” на “Радіо Промінь” музикант групи ДахаБраха Марко Галаневич.

18 січня Шевченківський комітет оприлюднив імена номінантів на здобуття Шевченківської премії. До категорії  “Музичне мистецтво” потрапив альбом “Шлях” групи “ДахаБраха”, який музиканти випустили у 2016 році. Імена лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка традиційно оголошуються 9 березня. 

Лауреатам Національної премії Комітетом виплачується грошова частина, розмір якої щороку визначає Президент України. 

У 2019 році лауреати отримали по 200 тисяч гривень.