В Україні оголошено день жалоби за загиблими в авіакатастрофі

В Україні оголошено день жалоби за загиблими в авіакатастрофі

Президент України Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби у зв’язку з авіакатастрофою пасажирського літака компанії "МАУ" в Ірані.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"З метою вшанування пам’яті загиблих президент постановив приспустити державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Документом також скасовуються розважально-концертні заходи, вносяться відповідні зміни до програм теле- та радіопередач", — йдеться в указі президента.

Зазначимо, 8 січня в Ірані розбився пасажирський літак "Боїнг 737", що належав компанії "Міжнародні авіалінії України". Лайнер виконував прямий рейс "Тегеран - Бориспіль". За попередніми даними, на борту літака перебувало 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. З них, за повідомленням РНБО, 11 громадян України. За словами міністра МЗС України Вадима Пристайка, більшість загиблих у авіакатастрофі – громадяни Канади та Ірану. Авіакомпанія "МАУ" опублікувала список загиблих пасажирів рейсу.

Як інформує державне агенство IRNA, за словами прес-секретаря міністерства транспорту Ірану Гасема Бініаза, в "Боїнга" загорівся один із двигунів.

Проте в авіакомпанії МАУ заявляють, що літак Boeing-737, який зазнав катастрофи в Тегерані, був новим, зауважень до його технічної частини не було, і він проходив перевірку 6 січня.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним загиблих у авіакатастрофі. Як повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, Україна тимчасово припиняє перельоти в авіапросторі Ірану.

Нагадаємо, 8-го січня Іран обстріляв дві військові бази США, що знаходяться в Іраку. Атака стала відповіддю на вбивство іранського генерала Касема Сулеймані. Він командував іранським Корпусом вартових ісламської революції і загинув 3-го січня в результаті авіаудару США.

Фото — pexels.com