Адвокат Юлії Кузьменко пояснив, навіщо опублікував текст телефонної розмови підзахисної

Адвокат Юлії Кузьменко пояснив, навіщо опублікував текст телефонної розмови підзахисної

Адвокат Юлії Кузьменко Владислав Добош оприлюднив, як він каже, розшифровку телефонної розмови своєї підзахисної. Текст розшифровки він напередодні опублікував на своїй сторінці у мережі “Фейсбук”. В ефірі Українського радіо адвокат пояснив, що саме намагається довести, опублікувавши текст розмови Кузьменко з особою “Т”.

0:00 0:00
10
1x

Адвокат однієї з підозрюваних у провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета Владислав Добош оприлюднив, за його словами, розшифровку розмови своєї підзахисної Юлії Кузьменко з особою “Т”. Нагадаємо, на брифінгу 12 грудня представники правоохоронних органів частково оприлюднили цю розмову.

“На брифінгу МВС, а потім і в суді було публічно відкрито розмову Юлії Кузьменко з особою “Т”, в якій йдеться про Марусю Звіробій, де нібито Юля щось страшне задумує проти Марусі та її дітей. А тепер, увага, розшифровка розмови з контекстом, в якому про це говорилося. І нехай мені хтось скаже, що це не політична справа і не розправа! І де тут Шеремет?! Питання кому це вигідно?! К – це Кузьменко, Т – співрозмовниця!”, – написав він у Facebook.

В ефірі правник пояснив контекст розмови, видрук якої він опублікував. “Видно чітко контекст, що дві жінки балакають про те, що активність у суспільстві дуже низька, що, м’яко кажучи, суспільство продають, а воно ніяк не реагує і тому подібне, у суспільстві немає лідера, який би міг протиставити нормальну опозицію — все у такому контексті. Почитати — все буде дуже просто зрозуміло”, — каже адвокат Владислав Добош.

Нагадаємо, 24 грудня апеляційний суд Києва відмовив у позові на зміну запобіжного заходу щодо лікарки та волонтерки Юлії Кузьменко. Адвокат просив скасувати рішення попередньої інстанції, яка обрала Кузьменко запобіжний захід. За словами Добоша, він готовий надати докази непричетності своїх підзахисних. “Вони (судді апеляційного суду Києва — ред. ) намагалися створити видимість процесу, навіть допитали свідків. Ми розбиваємо методично всі абсолютно докази, які нібито обґрунтовують підозру, показуємо, що це — абсолютно необґрунтований документ процесуальний. З одного боку підтверджуємо алібі, з іншого доводимо, що експертизи й докази, які надані, вони не є доказами, вони нічого не доводять, абсолютно не можуть вказувати на цих осіб, які затримані. Судді мене три рази переривають, кудись бігають радитися консультуватися, судді не дають мені третину промови довести до кінця, тому що не все було сказано. 56 поручителів присутні у залі. І це — запобіжний захід, це просто гарантія того, що особа буде дотримуватися певних зобов’язань в процесі досудового розслідування”, — каже адвокат затриманої Юлії Кузьменко.

Нагадаємо, 12 грудня Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав, що поліція затримала та оголошує підозру фігурантам провадження про вбивство Шеремета, який загинув унаслідок вибуху в авто 20 липня 2016-го року.

14 грудня суд узяв під варту добровольця та музиканта Андрія Антоненка, лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко, військову медсестру Яну Дугарь лишили під домашнім арештом.

Ще двоє підозрюваних — подружжя ветеранів Ірина та Владислав Грищенки, які є фігурантами ще одного провадження про закладання вибухівки.

фото - ukrinform.ua