Музиканти збирають Майдан на підтримку Андрія Антоненка

Музиканти збирають Майдан на підтримку Андрія Антоненка

22 грудня на Майдані Незалежності у Києві відбудеться марафон на підтримку музиканта Андрія Антоненко, якого поліція звинувачує в організації вбивства журналіста Павла Шеремета.

0:00 0:00
10
1x

13 грудня Печерський суд Києва арештував Андрія Антоненка без права внесення застави. 

Через відсутність прямих доказів і переконливих аргументів обвинувачення, арешт Антоненка викликав широкий резонанс у музичних і волонтерських колах.

 “Там така ситуація, що звинувачують людей у вбивстві журналіста Павла Шеремета, але ці звинувачення викликають велику недовіру з боку великої кількості громадян, зокрема тих, хто особисто знає Андрія Антоненка. Це мій хороший друг. Справа, навіть, не в тому, що ми друзі й що я добре знаю, що Андрій за складом свого характеру та своїх цінностей просто не здатен на те, що йому інкримінують. Докази як такі не існують. Вони виглядають просто, як фантазії певних осіб. Найсмішніше в цій ситуації  те, що всі ці люди подаються як організована злочинна група, а деякі з них, навіть, між собою не знайомі. Там і суть самих звинувачень теж викликає величезну кількість мемів і флешмобів в інтернеті. Люди знущаються з цих формулювань про вищість арійської раси. Це з уст Riffmaster звучить, як насмішка над самим собою, він завжди жартує тим, що він киянин із Євбазу. Це єврейський базар. І виступати за вищість  якоїсь арійської раси  в своїй особі — це просто смішно.  Хоча загальна ситуація, звичайно, не смішна”, - розповів лідер групи “Тартак” Олександр Положинський в ефірі чарту “Селекція” на “Радіо Промінь”. 

Колеги Андрія Антоненка з різних міст України ініціювали низку концертних акцій на його підтримку. Вони поширюють публікації в соціальних мережах і виступають із промовами на концертах

22 грудня на Майдані Незалежності у Києві в музичному марафоні “Білими нитками” візьмуть більше двадцяти артистів, серед яких групи “Мотор'ролла”, “Мандри”, Karna, Сергій Танчинець “Без Обмежень”, Соня Сотник і Сергій Кузін, Іван Леньо та Володимир Шерстюк Kozak System, Нумер 482 та інші.

 “На суді по обранню запобіжного засобу було дуже багато колег Андрія. Артисти, музиканти, більш та менш відомі, написали свої характеристики. Вони не писалися під якийсь шаблон. Кожен писав від душі, як він бачить і відчуває,  так, як він знає Андрія. За невеликий проміжок часу, буквально за кілька годин набрався нормальний стосик цих характеристик на Андрія. Проте суддя на це не зважав. Йому це було нецікаво, він хотів додому, він усе одно знав і це було очевидним, яке рішення він прийме. Тому для нього це все було байдужим. Я думаю, що тут кожен засіб захисту буде непоганим, бо явно чиниться беззаконня та упередженість. Треба, щось із цим робити й ми думаємо, як зробити правильніше й на чому більше закцентувати свою увагу”, — сказав Олександр Положинський.

Нагадаю 12 грудня у Міністерстві Внутрішніх Справ відбувся брифінг на якому правоохоронці презентували звіт розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, що відбулося влітку 2016 року. 

За результатами звіту було висунуто підозру музиканту Андрію Антоненко та волонтеркам Юлії Кузьменко та Яні Дугарь. 

На фото Андрій Антоненко. Фото зі сторінки Сергія Танчинця у фейсбуці