Геннадій Зубко про вибори на Донбасі: найперше — це безпека громадян

Геннадій Зубко про вибори на Донбасі: найперше — це безпека громадян

Безпека громадян — це найперше, що потрібно для проведення виборів біля лінії зіткнення на Донбасі. Про це в ефірі Українського радіо заявив ексвіцепрем’єр-міністр Геннадій Зубко.

0:00 0:00
10
1x

"Найперше я хотів сказати, що не просто так ми вийшли на рівень того, що безпекова функція є головною. І саме переговори в нормандському форматі та мінські переговори вивели безпекову функцію на перший рівень. Можемо провести вибори, коли працює українське законодавство і коли наші громадяни знаходяться в безпеці. Чому не проводили об’єднання навколо лінії зіткнення? У нас до сих пір у таких містах як Мар’їнка, Красногорівка, Широкине, Золоте практично не проводилася децентралізація. Бо забезпечити безпеку людей, які підуть на вибори або братимуть участь було неможливо", — сказав Геннадій Зубко.

Читайте також  Кириленко: проведення виборів на території деяких адміністрацій на Донеччині залишається під питанням

За його словами, можливість проведення виборів є тільки тоді, коли ми отримаємо контроль над українсько-російським кордоном, коли будуть роззброєні всі збройні формування, які є на території, коли будуть виведені російські війська.

"Найперше — це безпека громадян, це робота українського законодавства, це контроль над кордоном, це можливість дати людям вільно проголосувати на території тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей", — сказав Геннадій Зубко.