Це насправді дуже тривожно — нардеп Бобровська про зустріч Путіна та Лукашенка напередодні нормандських переговорів

Це насправді дуже тривожно — нардеп Бобровська про зустріч Путіна та Лукашенка напередодні нормандських переговорів

9 грудня в Парижі відбудеться зустріч лідерів нормандської четвірки — Франції, Німеччини, України та Росії. Великий обмін усіх на всіх, контроль України над кордоном із Росією, місцеві вибори на Донбасі винятково за українськими законами й конкретні терміни виведення незаконних формувань — такі питання Київ планує порушити на переговорах лідерів "нормандської четвірки". Проте Соломія Бобровська зазначила, що 7 грудня відбудеться не менш важлива зустріч Володимира Путіна з Олександром Лукашенком, яка матиме значення і для України. Про це вона сказала в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Десь сьомого грудня має місце зустріч президента Росії із президентом Білорусі про подальшу інтеграцію й пошуки глибшої інтеграції в їхній союзній державі — цей договір мав місце ще в 90-х роках (договір від 1999 року про Союзну державу, підписаний Лукашенком і Борисом Єльциним — ред). Для мене насправді це дуже тривожно. Мені тривожно не лише це, а й заяви спікера Держдуми і тривожні рішення так званих республік про встановлення їхніх кордонів", — сказала вона.

Йдеться про те, що спікер Держдуми Росії В’ячеслав Володін заявив, що через "націоналізм та утиски малих народів" зі складу України можуть вийти низки областей. За словами Володіна, в Україні "постійно порушуються права нацменшин".

Як пояснює Соломія Бобровська, саме тому зустріч у Парижі — це безперечно доволі амбітне  та важливе питання.

"Це те, чого очевидно усі чекають з переживаннями, неприхованими нервами. Відчувається градус у суспільства. Очевидно, що для опозиційних партій та наших громадян, мабуть, стратегічне питання є безпосередньо кордон", — сказала вона.

Читайте також: Як змінилася риторика Зеленського напередодні нормандської зустрічі — пояснюють експерти

Нагадаємо, що Білорусь і Росія продовжують роботу над узгодженням дорожніх карт із метою реалізації проєкту поглибленої інтеграції, який передбачає створення єдиного парламенту й уряду.

Джерело: facebook.com/solomiia.bobrovska