Чим займаються менеджери по роботі з блогерами та стрімерами – розповідає експертка

Чим займаються менеджери по роботі з блогерами та стрімерами – розповідає експертка

Всі знають, хто такі блогери, інфлюенсери, лідери, думок, стрімери...А чим вони живуть, як створюють свій контент та хто координує важливі процеси блогерства? Як ці люди потрапляють на закриті вечірки та отримують круті пропозиції? Про це Радіо Промінь розповіла менеджерка по роботі з блогерами та стрімерами Анастасія Межибовська.

0:00 0:00
10
1x

Чим займаються менеджери по роботі з блогерами та стрімерами?

Це насамперед залежить від того, чого потребує блогер та люди, які звернулись до мене по допомогу. Якщо це запрошення блогера на якийсь івент, то це супроводження, пояснення всіх деталей івенту, що блогеру потрібно робити і чи взагалі щось потрібно, оскільки деякі бувають досить лінивими людьми. Тому зазвичай до мене звертаються організатори івенту і, виходячи з того, яка саме подія буде, я опитую теоретично зацікавлених людей і просто прийти за умовний пост, аби розповісти, що такі івенти в нас в Україні існують.

Вся робота відбувається через нетворкінг, коли ти приходиш і кажеш: "Привіт, мене звуть Настя, я займаюсь тим, що я працюю з блогерами". І, дивлячись від того, як ти вмієш себе продавати, все залежить. Щодо "підопічних" блогерів, то є ті, з якими я досить добре спілкуюсь і можу назвати їх своїми друзями, ходжу з ними на івенти. Але загалом, якщо потрібно, я можу достукатись до кожного.

Чи часто трапляються фейкові блогери і блогери – мильні бульбашки?

Про все, що є фейковим, я знаю, а те, чого не знаю, можна пошукати у google, тому що вміння шукати в інтернеті і знаходити більш-менш істинні дані закладено в мою професію. Щодо блогерів – мильних бульбашок, то є ресурси, на яких можна відслідкувати є накрутка, чи немає. Зазвичай треба вкласти кошти, аби мати можливість перевіряти достовірність інформацію

Я сама зазвичай дуже часто перевіряю блогерів, які до мене приходять. Я співпрацюю з блогерами до СНД, йдеться про Білорусь та Росію, але, на жаль, з ними дуже рідко, більше пішла в український сегмент. Проте, що мене дивує, у будь-якого російськомовного ютубера десь 25 % україномовної аудиторії. Тому, якщо ви володієте українською та маєте, що розповісти, у вас є всі шанси стати відомим в Україні.

Що таке Twitch та Mixer?

Twitch – це стрімінгова платформа, яка не є єдиною, адже є ще Mixer, а вести онлайн-трансляції можна і на Youtube та Facebook, який також намагається встановити цю опцію. Найпопулярніший контент на Twitch – це реалії життя, коли людина розмовляє на камеру з підписниками або з чатом, або грає в комп’ютерні ігри з онлайн-трансляцією.

Twitch був першим, який звірусився завдяки одній стрімерці Каріні, яка грала в Dota та дуже бурхливо відігравала реакцію на програші. Не скажу, що це була гарна акторська гра, там було безліч нецензурних слів та емоцій, але людям це сподобалось і вони почали робити меми. В Україні також є відомі стрімери, проте вони мають локальну аудиторію залежно від того, що потрібно людям.

ФОТО: pixabay