Це зізнання в любові рідному місту – організаторка фестивалю "Київ. Із кінематографом у серці"

Це зізнання в любові рідному місту – організаторка фестивалю "Київ. Із кінематографом у серці"

З 12 по 15 грудня у кінотеатрі “Ліра” пройде фестиваль “Київ. Із кінематографом у серці”. Авторка ідеї фестивалю Олена Бабій у ефірі Радіо Промінь розповіла, якою буде цьогорічна програма заходу.

Фестиваль "Київ. Із кінематографом у серці" проходитиме вдруге. Організаторка Олена Бабій пояснює, що фест не обмежується переглядом фільмів і зустрічами з кінематографістами. "Ми пропонуємо широку програму. Це зустрічі з письменниками, презентації книжок, інтерактивні екскурсії, цікаві лекції", — розповідає координаторка проєктів.

Фест називається так, бо присвячений кінематографічному Києву, взагалі всьому, що пов’язано із Києвом і столичним кіно, говорить Олена Бабій.

"Це і люди, які творили кіно, ми знаємо, що київське походження має дуже багато відомих у світі кінематорграфістів. Це і фільми, зняті про Київ, фільми, зняті тут. Це і якісь картини, де Київ виступає героєм", — пояснює авторка фесту.

"Цього року ми підготували цікаву програму. Відкриє програму кіноальманах "Все починається в Києві". Цей альманах постійно розширюються, з’являються нові новели. Це проект, який створено з метою популяризації української столиці серед європейської спільноти. Я дуже рекомендую всім, хто цікавиться кіно, завітати на цей перегляд. Там є і комедії, і мелодрами, і детектив", — розповідає Олена Бабій.

Програма фестивалю, за словами організаторки, розрахована на будь-яку вікову аудиторію. Для маленьких глядачів теж влаштують окремі дні, де на них чекають різні інтеркативні заходи, наприклад, екскурсії з відомою києвознавицею Владиславою Осьмак.  

фото - facebook.com